L'Euqipe dignuo medijsku prašinu, predsjednici klubova izravno zvali francuskog predsjednika

Petak, 15. svibnja 2020. 09:58 Napisao/la  SC
Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

L'Euqipe je dignuo medijsku prašinu tezom da su predsjednici pojedinih klubova izravno zvali francuskog predsjednika Emmamanuela Macrona i urgirali da francuska vlada prekine sezonu.

Kao što je poznato, francuska vlada prekinula je sva natjecanja.

Francuski nogometni savez i UEFA nisu imali izbora, nakon što je prekinuta jedina od Liga petica poredak je utvrđen na temelju trenutačnih plasmana.

PSG-u je prvak, Amines i Toulouse su ispali iz lige, a Lyon je ostao nadomak europskog plasmana zbog čega je podnio dvije sudske tužbe: jednu protiv francuske vlade, drugu protiv vodstva lige.

Otada traju medijske spekulacije o tome kako je prekinuto prvenstvo, sve se dodatno zakompliciralo nakon što je L'Euqipe iznio tezu da je francuska vlada odluku donijela pod političkim pritiskom određenih lobija.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.