SLUŽBENO

Igor Tudor postao bivši trener Marseillea

Četvrtak, 01. lipnja 2023. 15:32 Napisao/la  SC

Prihvatili smo Igorovu odluku, kaže predsjednik

Igor Tudor postao bivši trener Marseillea

Igor Tudor postao je bivši trener Marseillea kolo prije kraja sezone, hrvatski stručnjak pozdravio se s igračima nakon što je svoju odluku prenio čelnicima kluba:

- Prihvatili smo Igorovu odluku. Zahvalni smo mu za dobar posao koji je odradio i na ukazanom poštovanju. Drago nam je zbog sezone koju smo proveli zajedno, izjavio je predsjednik kluba Pablo Longoria za klupsku stranicu.

Marseille u zadnjem kolu igra u gostima protiv Ajaccia, Tudor ostavlja klub na trećem mjestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Sezone je bila turbulenta, Tudora francuski mediji nisu lijepo dočekali, pridobio je njihovo poštovanje serijom pozitivnih rezultata, najveći uspjeh ostvario je u nacionalnom kupu kada je izbacio PSG da bi odmah nakon toga ispao od nižerazrednog Annecyja.

Većim dijelom sezone slovio je izvjesnim doprvakom da bi pred kraj sezone momčad neočekivano pala u formi, otada francuski mediji stalno ponavljaju da je Tudor bivši.

Tudorov odlazak nije iznenađenje, gdje će nastaviti trenersku karijerju nije poznato.

Talijanski mediji zadnjih tjedana Tudora su promovirali u kandidata za trenera Juventusa, ali Max Allegri uporno ponavlja da će ostati trener.

Isto je ponovio direktor Juventusa Francesco Calvo, koji je izjavio da će se uskoro sastati s Allegrijem kako bi složili plan za iduću sezonu.

Tudor je bivši igrač Juventusa, bio je član stručnog stožera trenera Andrea Pirla.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.