Zinedine Zidane: Ne žalim što sam Kovačića uvrstio u početni sastav, ja sam trener i odlučujem

Subota, 23. prosinca 2017. 18:14 Napisao  I. V.

Prestanite sa sranjima, moja dva suigrača spremala su se ući u igru. Nisam znao da smijemo obaviti četiri zamjene, objavio je Isco na Twitteru

Mateo Kovačić igrao "flastera" na Leu Messiju
Mateo Kovačić igrao "flastera" na Leu Messiju


Zinedine Zidane proživljava najteže trenutke otkada je trener Real Madrida, poraz od Barcelone španjolski mediji seciraju sa svih strana, jedna od tema je uloga Matea Kovačića koji se bavio Leo Messijem kao da je klasični stoper.

 - Ne žalim što sam Kovačića uvrstio u početni sastav. Znam da će me sutra 'ubiti', ali to je nogomet. Nismo loši, ljutit sam jer poraz je bolan, ali ne mijenja ništa. Nećemo se predati, Real se nikad ne predaje. Ne želim objašnjavati zašto Isco nije igrao, ja sam trener i odlučujem. S obzirom na tijek utakmice, nisam mogao računati na Isca. Uvjetovalo je to isključenje, koje je došlo taman kad sam htio mijenjati dva igrača. Tada sam morao umjesto Benzeme uvesti Nacha da posložimo obranu. Ne zaslužujemo ovo, ali takav je nogomet. A ja se neću mijenjati, bez obzira na sve. Poraz boli, ali prvenstvo nije odlučeno, kazao je Zidane.

- Ovo je užasan trenutak za nas, no moramo ga prebroditi. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, ali nije nas išao gol. U nastavku smo pali fizički. Njima se otvorilo dosta prostora i drugo poluvrijeme su odigrali odlično. Prvi gol nas je dotukao. Mi smo nogometaši, profesionalci. Ovakve stvari su normalna stvar. Poraz je sastavni dio nogometa. Moramo nastaviti kao da se ovaj poraz nije dogodio, liga je teška i zahtjevna, a klub kao što je Real ne odustaje nikad, rekao je Kovačić koji je čudno reagirao kada je zbog Messija ostavio Rakitiću slobodan prolaz uoči prvog pogotka Barcelone. 
 
 Isco nije davao izvaje nakon utakmice, ali se oglasio na Twitteru:
 
 - Prestanite sa sranjima, moja dva suigrača spremala su se ući u igru. Nisam znao da smijemo obaviti četiri zamjene, ironično je prokomentirao salvu medijskih napada na Zidanea.

Ernesto Valverde nastavlja niz uspjeha na klupi Barcelone:

- Uspjeli smo u drugom poluvremenu pritisnuti ih više na njihovu polovicu, imamo kvalitetne igrače koji mogu zabiti. Real nas je pritisnuo na sredini terena i puno puta morali smo napadati dugim loptama. Presretan sam, bila je to jako posebna utakmica. Doći će nam kao poklon za uživanje ovih dana. Je li gotovo prvenstvo? Pa još nije ni polovica sezone! Imamo veliku prednost pred rivalima, ali ne smijemo misliti o tome, nego nastavljati osvajati bodove. Kovačić? Nisam očekivao da će igrati od početka, to je bilo iznenađenje. Vjerovali su da će pritisnuti Messija, kao što je to bilo u utakmicama superkupa na početku sezone, kazao je Valverde.

Sergio Ramos mogao je dobiti crveni karton nakon starta na Luisu Suarezeu, nakon utakmice dao je zanimljivu izjavu:

- Pa oni bi u Barceloni rekli da bih trebao ići u zatvor... zajedno s katalonskim predsjednikom vlade Puigdemontom! Uopće nisam htio udariti Suareza, kazao je kapetan Real Madrida.

- Publika na Bernabéuu puno traži, postoji pritisak. I mi ćemo biti 'mrtvi' od kritika, ne samo Zidane. Sve što je osvojio zaboravit će se. Ali on je odličan trener, a mi žemo podići glave. Sve što ti nogomet oduzme, to i vrati, kazao je Marcelo.

- Napravili smo novi korak ka naslovu i povećali prednost jer izgubio je i Atletico. Ne odbacujemo Real iz utrke, još je puno bodova u igri, a nogomet je puno puta pokazao da nemoguće ne postoji. U prvom je poluvremenu Real bio bolji, kazao je Andreas Iniesta.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.