Xaviju nije jasno da je dobio otkaz zbog toga što govori istinu

Ponedjeljak, 27. svibnja 2024. 09:09 Napisao/la  SC
Xaviju nije jasno da je dobio otkaz zbog toga što govori istinu

Xavi se pobjedom u Sevilli oprostio od klupe Barcelone:

- Situacija u kojoj se nalazimo je ozbiljna i teška. Nemamo uvjete da se na najbolji način nadmećemo s ostalim ekipama. Barcelonina situacija je trenutno takva i navijači to moraju konačno shvatiti i prihvatiti. Prilagođavali smo se svemu sukladno tim uvjetima. Bili smo fleksibilni prema svemu što su nam sportski direktori i predsjednik govorili. Mi smo na vrijeme shvatili situaciju i radili smo sukladno uvjetima, ponovio je Xavi tezu da Barcelona nema novaca za velike rezultata zbog čega je dobio otkaz.

- Zašto ono što je Deco izjavio prije nekoliko mjeseci nije detektirano kao veliki problem kao što je to bilo s mojim riječima, zašto? Od prvog dana sve što kažem shvati se kao neki 'zemljotres', nije mi jasno zbog čega. Nogomet ovako funkcionira. Mislio sam da stvari mogu krenuti na bolje i da ćemo nastaviti raditi iduće sezone. Međutim, to nije bio slučaj. Tužan sam. Želio sam nastaviti, ali to je odluka kluba i ja je poštujem. Osjećaji su pomiješani jer iako nismo osvojili titule, odradili smo dobar posao. Smatram da smo bili na pravom putu. Novom treneru mogu samo poručiti da mora shvatiti težinu situacije. Barca je teška sama po sebi, a situacija u kojoj se klub nalazi to dodatno otežava, poručio je Xavi.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.