Xavi preuzima Barcelonu, počinje trenerska karijera igrača koji je idejni začetni tika-taka nogometa

Nedjelja, 12. siječnja 2020. 09:50 Napisao  I. V.

Tika-taka polako odumire, posjed lopte u današnjem nogometu momčadi pout Liverpoola protežiraju na drugačiji način

Xavi
Xavi

 Xavi je novi trener Barcelone!

Nekadašnji igrač Barcelone prihvatio je ponudu matičnog kluba, Xavi bi se idućih dana trebao vratiti iz Dohe gdje je tek počeo trenersku karijeru na klupi Al Sadda.

U Dohu su boravili direktori Barcelone Eric Abidal i Oscar Grau, koji su odmah nakon poraza od Atletica u španjolskom Superkupu krenuli u potragu za nasljednikom Ernestea Valverdea.

Još uvijek aktualni trener izgubio je povjerenje glavnih igrača, Leo Messi proteklih je sezona nekoliko puta osujetio Valverdeovu smjenu, sada je očito pristao da mu trener postane bivši suigrač.

Xavi je svojedobno bio najbolji playmaker na svijetu, zajedno s Messijem i Iniestom zatvarao je najbolji središnji trokut Barcelone svih vremena.

Nekoć sjajni igrač tek je počeo trenersku karijeru u Kataru, Barcelona je veliki izazov na početku njegove karijere.

Poziv očito nije mogao odbiti.

Zanimljivo će biti vidjeti kako će se razvijati trenerska karijera igrača koji se smatra idejnim začetnikom čudesnog tika-taka nogometa iz mandata Pepa Guardiole.

Tika-taka polako odumire, posjed lopte u današnjem nogometu momčadi pout Liverpoola protežiraju na drugačiji način, Barcelona je promijenila fizionomiju otkada je Messi ostao bez Xavija i Inieste.

Barcelona se nalazi na vrhu ljestvice LaLige, igra završnicu Lige prvaka, ali to očito nije dovoljno da bi navijači bili zadovoljni.

Nogomet koji je Barcelona u zadnjem razdoblju igrala jednostavno nije bio dovoljno dobar da bi Valverde mogao opstati iako je uživao veliku podršku najboljega igrača na svijetu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.