Xavi objasnio zbog čega se predomislio i ostao na klupi Barcelone

Četvrtak, 25. travnja 2024. 14:34 Napisao/la  SC
Xavi objasnio zbog čega se predomislio i ostao na klupi Barcelone

Xavi Hernández u četvrtak je objasnio zbog čega se predomislio i ostao na klupi Barcelone, na prigodnoj konferenciji za novinare pojavio se s predsjednikom Joanom Laportom i sportskim direktorom Decom.

- Uvijek pokušavam učiniti najbolje za klub, a najvažnije je ovo. Kada sam se sastao s predsjednikom i stavio mu funkciju na raspolaganje, ukazao mi je veliko povjerenje, kao i cijela Uprava. Podrška igrača bila je vrlo važna. Također, isto kao predsjednik vjerujem da ovaj projekt ne treba završiti iako ove sezone sigurno nećemo osvojiti naslove. U momčadi vidim kapacitete za velike stvari. U mjesecu siječnju smatrao sam da je najbolja stvar promjena smjera, dinamika se promijenila i nakon sastanka s predsjednikom, razmišljajući o dobrobiti kluba, odlučili smo nastaviti raditi sa svim entuzijazmom ovoga svijeta. Jako smo sretni, kazao je Xavi.

- Nije bilo lako donijeti odluku. Tada sam vjerovao da je najbolja stvar za klub otići, ali okolnosti su se promijenile i sada mislim da je najbolja stvar za Barçu da nastavim raditi. Projekt nije završen! Uvjeren sam, uzbuđen... u tri mjeseca sam vidio igrače, stožer... Razgovarao sam sa svima njima i vjerujem u sve njih. Promjena odluke je mudra, nemam problema s egom ili novcem. Imam energije i želje. Vidim u budućnosti sretne navijače, nije lako. To je koktel stvari koje su me natjerale na ovu odluku, a prije svega povjerenje predsjednika i Deca. Da sam mislio da nisam prava osoba, ne bih imao problema otići, rekao je Xavi.

- Igrači to već znaju. Bio je to jedan od najboljih treninga sezone, vrlo visokog intenziteta. Rekao sam im, zajedno s predsjednikom, razloge koje sada govorim. Imam snage, primijetili su povjerenje kluba. Laporta i Deco su znali da neću zaraditi ni eura ako odem. Ja sam čovjek kluba i tako se osjećam, imam veliku harmoniju s Decom i predsjednikom. Mi smo obitelj. Uvijek ću tražiti dobro kluba da se što bolje ojačamo i u mjeri u kojoj možemo. Nisam postavio uvjete da nastavimo, naglašava Xavi.

- Nakon prve sezone mislio da ćemo napredovati u svim aspektima, na psihičkoj, fizičkoj i ostaloj razini. Sljedeće sezone, ako stvari krenu po zlu, morat ćemo se nositi sa svim tim, ali okolina i pritisak nisu bili glavni razlozi za to. Imao sam vremena razmisliti o tome, ovdje sam da nastavim pobjeđivati, poručio je Xavi.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.