Xavijev brutalni javni obračun sa sucima i vodstvom LaLige

Ponedjeljak, 14. kolovoza 2023. 09:10 Napisao/la  SC

Suci su izmislili Gavijevo igranje rukom samo da nam ne bi morali dosuditi penal, proizvod koji LaLiga nudi javnosti je jadan, kaže trener Barcelone

Xavi
Xavi

Getafe i Barcelona odigrali su bez golova prvu utakmicu sezone koju su obilježila tri crvena kartona (Raphina, Mata, trener Xavi) i loše suđenje.

Suđenje je bilo toliko loše da je Xavi zbog sljedeće izjave zasjenio sve dobro što se događalo u 1. kolu jedne od najboljih liga na svijetu:

- Mnogo toga se može reći o našoj igri i pristupu večeras. Svjesni smo svojih grešaka i znamo da smo morali bolje. Međutim, to ne smije opravdati ovo što su nam suci napravili. Morate biti iskreni i priznati da nam je sudac svojom odlukom u posljednjim trenucima utakmice ukrao priliku da pobijedimo. Suci su izmislili Gavijevo igranje rukom samo da nam ne bi morali dosuditi penal. Smatram da oni moraju izaći pred javnost i obrazložiti svoju odluku. Moja poruka za gospodina Javiera Tebasa (predsjednik LaLige. op.a.) je da je Cesar Soto Grado potpuno izgubio kontrolu nad utakmicom i da je učinio ogromnu sramotu. Proizvod koji LaLiga nudi javnosti je jadan. Nije ni čudo što više nitko ne želi gledati španjolski nogomet. U ponedjeljak su treneri svih klubova imali sastanak s predstavnicima sudaca. Direktno nam je rečeno da situacije u kojima se ne vidi jasno igranje rukom neće biti ni razmatrane. Dakle, u ponedjeljak su nam to rekli, a svi ste vidjeli šta su uradili večeras. Isto tako, rečeno nam je da će suci uzimati u obzir tenzije i nervozu trenera prije nego što ih isključe zbog prigovora. Vidjeli ste što su večeras napravili. Rečeno nam je da će 'zaštiti' nas trenere. Ako je ovo način da nas štite... Isključen sam jer sam prosvjedovao kod suca zbog broja prekršaja, grubih startova i 'krađe' vremena od strane igrača Getafea. Utakmica je postala nasilna, a suci su to dozvolili. Dopustili su im da nas mlate kako ih je volja, dok su nama svirali i najmanje sitnice. LaLigu se uporno pokušava predstaviti kao veliki brend, a svi vidimo što se radi. Ova stvar s produženom nadoknadom je sramotna. Pravimo budale od sebe, ispadamo smiješni. Bolje im je da riješe problem krađe vremena i spriječe te stvari, nego što pružaju priliku protivnicima da kradu još više vremena, kazao je Xavi.

Nakon ovakve izjave Xavi neće biti kažnjen samo zbog crvenog kartona, odavno se jedan trener LaLige nije tako brutalno javno obračunao sa sudačkom organizacijom i vodstvom LaLige.

Najgore za španjolske suce je da je Xavi u pravu, kada tvrdi da su suci oštetili Barcelonu.

U posljednjim trenucima utakmice Ronald Araujo je pao u kaznenom prostoru, uključio se VAR, svi su očekivali da će VAR provjera potvrditi prekršaj za najstrožu kaznu nad igračem Barcelone, kada je sudac odjednom odlučio da je prekršaju prethodilo igranje rukom igrača Barcelone Gavija.

Sporni trenutak možete vidjeti     OVDJE

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.