Xavi Hernandez objasnio pod kojim uvjetima želi postati trener Barcelone

Nedjelja, 29. ožujka 2020. 15:22 Napisao/la  SC
Xavi Hernandez
Xavi Hernandez

Xavi Hernandez smatra da je spreman postati trener Barcelone ponudu koje je nedavno odbio:

- Jasno da se želim vratiti u Barcelonu, vrlo sam uzbuđen zbog toga. Možda sam prije godina iskazivao malo strahopoštovanja prema takvoj mogućnosti, ali nakon što sam se počeo baviti trenerskim poslom, mislim da mogu prenijeti neke stvari igračima. Ali jasno sam dao do znanja čelnicima Barcelone da sebe vidim u projektu koji počinje od nule i u kojem je sebe visim neovisnim u donošenju odluka, kaže Xavi.

U siječnju Xavi nije htio zamijeniti Ernesta Valverdea:

- Želio raditi zajedno s ljudima u koje imam povjerenja, koji su odani i valjani ljudi. Ne može biti toksičnih ljudi oko svlačionice, u svlačionici ne može biti nikoga tko je negativan. Volio bih s ljudima iz moje okoline stvoriti tim, ja sam timski igrač, ne donosim sam odluke, rekao je Xavi koji smatra da Barcelona ima izvanrednu momčad:

- Počevši od vratara za kojega smatram da je najbolji na svijetu, Jordi Alba je za mene najbolji lijevi bek na svijetu, Pique je najbolji središnji branič na svijetu, Busquets je najbolji defenzivni vezni na svijetu i Messi je najbolji igrač na svijetu. Ako dodate De Jonga i Arthura Mela, čini mi se da ima igrača koji mogu još 10 godina igrati u Barceloni. Baza je vrlo dobra, smatra Xavi.

Tablice omogućuje Sofascore