×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

TKO UMJESTO VILLAS-BOASA

Jose Mourinho opet kod Abramoviča?

Ponedjeljak, 05. ožujka 2012. 07:58 Napisao/la 

Andre Villas-Boas bi već na ljeto mogao prema Interu

Andre Villas-Boas je eklatantni dokaz kako su "kopije" uvijek lošije od "originala". Roman Abramovič, gazda Chelsea, uporno je tražio novog Josea Mourinha, još otkako mu je otišao - Jose Mourinho. Minulog ljeta "klona" je prepoznao u još jednom Portuglacu. Na kraju, Andre Villas-Boas je dobio "lijepi pozdrav", pristojnu odštetu (spominje se 12 milijuna eura) i - kartu u jednom smjeru.

Iako je u Portu, baš kao svojedobno Mourinho, radio čuda, Villas-Boas je će u Chelseaju ostati zapamćen kao klasični promašaj. Uostalom, na klupi "Bluesa" je proveo manje od godinu dana (imao je trogodišnji ugovor), točnije 256 dana, i vodio je točno 40 utakmica. A onda je, nakon serije igara "bez okusa i mirisa", rezultata ispod razine očekivanja, Abramoviču jednostavno prekipjelo i odlučio je reći dosta.

Što sada? Do ljeta će Chelsea voditi Roberto di Matteo, premda je svima jasno da je to isključivo "premosnica". A Villas-Boas bi već na ljeto mogao prema Italiji, odnosno Interu, gdje je zamalo završio i prošlog ljeta. "Nerazzurri" su već devet utakmica (!) bez pobjede u svim natjecanjima, Claudio Ranieri je dosadio svima, predsjedniku Massimu Morattiju također i ostanak na klupi Intera za njega je izgledan kao i hrvatski gospodarski uzlet u roku od mjesec dana. Moratti ne bi imao ništa protiv angažmana Villas-Boasa bez obzira na njegove "smiješne" rezultate u Engleskoj...

Tko će na kraju voditi Chelsea, koga će Roman Abramovič izabrati na tržištu? Prva opcija mu je, navodno, Pep Guardiola, koji je s Barcelonom pokorio Španjolsku, Europu, Svijet, ali još nije rekao da će produžiti ugovor s katalonskim ponosom. Pitanje je, međutim, hoće li mu se svidjeti "engleska klima", a i njega se spominjalo u kontekstu odlaska u Italiju. No, Abramovič bi mogao opet "kleknuti" i pred lik i djelo Josea Mourinha. "Special One" je otišao iz Londona 2007., od tada je s Interom napravio čuda, a trenutno mu i u Madridu ide sjajno.

Opet, Mourinho nikad nije prežalio London. Imao je s "Bluesima" sjajne rezultate, ali mu Abramovič "nije oprostio" što nije otišao do kraja u Ligi prvaka. Prošlog tjedna je Mou viđen u Londonu, odmah su krenula nagađanja, premda je on sam rekao "išao sam pogledati kuću", tu priču nitko nije kupio. Hoće li na kraju doista izabrati povratak na mjesto (ne)sreće i vratiti se u Chelsea? Nije nemoguće...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.