Xavi Hernandez dobio najviše glasova u izboru za novog trenera Barcelone

Subota, 05. siječnja 2019. 11:19 Napisao/la  SC

Rezultati ankete iznenadili, samo jedan posto glasova manje od Xavija dobio je Quique Setien, sadašnji trener Betisa

Xavi
Xavi

 

Ernesto Valverde bivši je trener Barcelona ako je suditi prema španjolskim medijima.

Valverde nije produljio ugovor s Barcelonom koji istječe na kraju sezone, unatoč medijskom pritisku trener i klub tjednima se ne izjašnjavaju u vezi suradnje.

Takva reakcija nagnala je praktično sve medije da Valverdea proglase bivšim trenerom, većina medija bliskih klubu negativna iskustva navode kao glavni razlog zbog kojega trener još uvijek šuti.

Barcelona uči na negativnim primjerima Pepa Guardiole i Luisa Enriquea.

Obojica su šest mjeseci ranije najavili odlaske što se odrazilo na tenzije u svlačionici, igrači se u takvim slučajevima podsvjesno opuste što se osjeti na rezultatima.

U potrazi za Valverdeovim nasljednikom Marca je odlučila poslušati glas naroda, odnosno čitatelja.

Oko 70.000 čitatelja sudjelovalo je u odabiru novog trenera, rezultati su iznenadili.

Najviše glasova dobio je Xavi Hernandez, klupska legenda i svojedobno najbolji veznjak na svijetu dobio je 31 posto glasova.

Samo jedan posto glasova manje dobio je Quique Setien, sadašnji trener Betisa.

Xaviju i Setienu zajedničko je što su obojica, svaki na svoj način, bili dio projekta pokojnoga Johana Cruyffa, idejnog začetnika danas kultnog stila igre Barcelone.

Takav odabir ukazuje smjer u kojemu bi se Barcelona trebala razvijati.

Na trećem mjestu je aktualni belgijski izbornik Roberto Martinez s 13 posto glasova, ostali kandidati dobili su znatno manje glasova:

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.