Valencia ima rekordni broj zaraženih, utakmica Atalanta - Valencia ishodište epidemije

Subota, 28. ožujka 2020. 11:14 Napisao/la  SC

Iz Bergama stigle dvije trećine gledatelja utakmice Lige prvaka između Atalante i Valencije odigrane u Milanu

Valencia ima rekordni broj zaraženih, utakmica Atalanta - Valencia ishodište epidemije

Utakmicu Lige prvaka između Atalante i Valencije odigranu u Milanu, talijanski epidemiolozi smatraju ishodištem epidemije koronavirusa u Bergamu, središtu regije koja ima najviše zaraženih u Italiji.

Utakmica je odigrana 19. veljače na stadionu San Siru pred oko 40.000 gledatelja.

Prema procjenama više od dvije trećine gledatelja stiglo je iz Bergama, gdje Atalanta ne smije igrati jer stadion nije dobio licenciju za Ligu prvaka.

- Atalanta je slavila s 4:1, bio je to vrhunac kolektivne euforije jer su tisuće ljudi bili udaljeni tek nekoliko centimetara. Grlili su se i ljubili nakon proslave svakog gola, a mislim da je među njima bilo puno zaraženih koji nisu htjeli propustiti utakmicu, kazao je talijanski imunolog.

Da su procjene talijanskih epidemiologa utemeljene na činjenicama, ukazuje vijest iz Valencije.

Tamošnji mediji javljaju da je čak 25 osoba u klubu pozitivno na koronavirus, što je rekordni broj zaraženih u jednom klubu LaLige.

Od toga broja, pozitivno je 10 igrača i 5 osoba koji rade uz prvu momčad.

Valencia se službeno nije očitovala od početka epidemije.

Službeno je poznato da su zaražena samo trojica igrača, Eliaquim Mangala, Ezequiel Garay i Jose Gaya sami su objavili da su zaraženi.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.