U trenucima krize do izražaja dolazi poslovna umješnost predsjednika Florentina Pereza

Ponedjeljak, 30. ožujka 2020. 16:12 Napisao/la  SC
Florentino Perez
Florentino Perez

Prema pisanju španjolskih medija, tek u trenucima krize uviđa se poslovna umješnost predsjednika Real Madrida Florentina Pereza.

Real Madrid unatoč smanjenim prihodima ima dovoljno akumuliranog kapitala zbog poslovnog obrasca kojim je Perez uravnotežio mogućnosti i želje.

Konkretno, Real Madrid u ovom trenutku na računu ima 155 mil. eura, što omogućuje Perezu da lakše provodi mjere recesije.

Najveća razlika u odnosu na Barcelonu je da Real Madrid oko 50 posto budžeta (430 mil. eura) troši na plaće igrača pa nema potrebu provoditi radikalne mjere.

Barcelona na plaće troši čak 80 posto budžeta.

U posljednih 11 godina Perez je zaradio 320 mil. eura,  nikada nije prelazio dopuštene limite.

Primjerice, Perez nije htio dovesti Paula Pogbu iz Mancjester Uniteda unatoč inzistiranju Zinedinea Zidanea.

Ne zato što Real Madrid nije imao 150 mil. eura koliko je stajao Pogba nego zato što bi ukupni troškovi transfera i plaće promijenili poslovnu praksu.

Nitko u Španjolskoj ne sumnja da će Perez odrediti racionalne mjere uštede koje neće ugroziti vitalno funkcioniranje kluba kao što bi se dogodilo Barceloni da se igrači nisu odrekli čak 70 posto plaća.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.