ŠPANJOLSKA PRIMERA

Real nikad nije nadoknadio 8 bodova zaostatka

Nedjelja, 16. rujna 2012. 16:07 Napisao/la  SC

Najbliže su bili u sezoni 2002/03 kada su nadoknadili sedam bodova zaostatka za svojim imenjakom iz Sociedada

Španjolska Primera možda je odlučena, a da je tek započela. Naime, nakon subotnjeg poraza Reala u gostima kod Seville Barcelona je pobjegla na velikih osam bodova zaostatka. Kraljevi su na stadionu Sanchez Pizjuan doživjeli drugi poraz sezone i nakon samo četiri kola opasno kompromitirali obranu naslova.

U španjolskoj prijestolnici je zavladala depresija, a trener Madrižana Jose Mourinho "riga vatru".

- Ja trenutačno nemam momčad! Ovo je katastrofa. Ovdje je riječ o stanju našeg kolektivnog duha, rekao je Mourinho.

Real je tijekom prošle šampionske sezone treći poraz doživio sredinom prosinca. Ove sezone na svojem kontu već ima dva posrtaja a sezona je tek krenula. Nakon jedne pobjede i jednog remija Kraljevi se trenutačno nalaze na niskom 12. mjestu s jako teškom misijom. Naime nikad u povijesti španjolskoga prvenstva Real nije nadoknadio osam bodova zaostatka za vodećom momčadi.

Jedini sličan pokušaj Kraljevima je uspio u sezoni 2002/03 kada su nadoknadili sedam bodova zaostatka za svojim imenjakom iz Sociedada i na kraju osvojili naslov.

Ruke su već digli i navijači koji smatraju kako će Real teško do naslova nakon ovakvog početka sezona. To je pokazala anketa sportskog dnevnika AS u kojoj je čak 70 posto ispitanika odgovorilo kako je Barcelona novi španjolski prvak. Jedini put kada je neka momčad kroz prvenstvena kola sačuvala prvo mjesto dogodio se tijekom sezone 1987/88. To je uspjelo - Realu.

Rezultati nedjeljnih utakmica Primere: Espanyol - Athletic Bilbao 3:3, Granada    - Deportivo 1:1, Osasuna - Mallorca 1:1, Real Sociedad    - Zaragoza 2:0, Atletico Madrid - Rayo Vallecano 4:3. 

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.