Službeno predstavljen: Mateo Kovačić postao član kraljevske nogometne obitelji

Srijeda, 19. kolovoza 2015. 14:30 Napisao/la  SC

Kovačić je dobio broj 16 na dresu, Rafa Benitez najavio će Mateo sjediti na klupi u nedjeljnoj utakmici protiv Sportinga 


Mateo Kovačić službeno je predstavljen kao igrač Real Madrida na Santiago Bernabeuu nakon što je potpisao ugovor na šest godina.

Tijekom prezentacije na stadionu pojavila se Kovačićeva uža obitelj, Realovi dužnosnici te nekoliko stotina navijača na tribinama. Kovačić je dobio broj 16 na dresu, Rafa Benitez najavio će Mateo sjediti na klupi u nedjeljnoj utakmici protiv Sportinga Gijon.

- Mateo, došao si u Real, u najbolji klub na svijetu prema Fifi , u desterostrukog osvajača Lige prvaka. To zahtjeva veliku odgovornost i žrtvu. Ti si peti hrvatski igrač u Realovoj povijesti , ovdje se nitko ne predaje, rekao je predsjednik Florentino Perez mladom igraču.

- Došao sam u najveći klub na svijetu, ovo je stvarno posebno. Očekujem puno od sebe i od kluba. Luka Modrić mi je veliki prijatelj, sjajan je igrač i sretan sam što ću dijeliti svlačionicu s njim. S Prosinečkim nisam razgovarao, ali siguran sam da je sretan, jer je Real najbolji klub na svijetu. Neću birati poziciju na kojoj ću igrati, ali najudobnije se osjećam na zadnjem veznom. Razgovarao sam s Benitezom, upoznao sam ga kad je bio u Napoliju i sretan sam što mogu raditi s ovako velikim trenerom, rekao je Kovačić.

Sretna obitelj

Što se tiče terena, suigrače neće morati upoznavati:

- Svi igrači su izvanredni, ali sigurno je Cristiano Ronaldo najveći i najbolji. Čast je igrati s takvim igračima, kaže Kovačić, koji je otkrio pozadinu transfera:

- Stigla je ponuda i klubovi su se dogovorili, nisam morao puno odlučivati. Mogu pridonijeti svojom mladošću i nadam se da neću iznevjeriti očekivanja. Razgovarao sam s Nikom Kovačem, a sad najvažnije puno trenirati i brzo se uklopiti. Nisam razočaran svojim iskustvom u Interu, zaključio je Kovačić.

Tablice omogućuje Sofascore