BARCELONA

Andreas Iniesta nakon 16 godina odlazi

Petak, 27. travnja 2018. 15:27 Napisao/la  SC

Kraj sezone označit će kraj jedne ere

Iniesta, Messi i Xavi nominirani za Zlatnu loptu 2010. godine
Iniesta, Messi i Xavi nominirani za Zlatnu loptu 2010. godine

Andres Iniesta obznanio je kraj karijere u Barceloni!

 Iniesta je donio odluku o odlasku nakon punih 16 godina u dresu Barcelone u koju je došao kao 12-godišnjak.

- Sazvao sam ovu konferenciju kako bih objavio da je ovo moja posljednja sezona u dresu Barcelone. Kada bih mogao birati kako ću završiti svoju avanturu u Barceloni, to bi bio ovaj način. Ovo je vrlo težak dan za mene. Čitav sam svoj život proveo u Barceloni. Živio sam ovdje 22 godine. Kao vođa ovog tima moram biti iskren prema sebi. Moja priča u Barceloni završava se na kraju ove sezone. Fizički i  mentalno stigao sam do kraja puta. Ono što sam postao dugujem Barceloni i La Masiji. Razmišljao sam dugo o ovoj odluci, zajedno sa svojom obitelji. Na kraju smo svi donijeli odluku da je najbolje da napustim klub, rekao je Iniesta okupljenim novinarima.

Iniesta je jedan od ponajboljih veznih igrača svih vremena, zajedno s Xavijem i Messijem u središnjici Barcelone zatvarao je čarobni trokut kakav nije viđen u nogometnoj povijesti.

U naponu snage Messi, Xavi i Iniesta dijelili su vodeća tri mjesta na popisu dobitnika Zlatne lopte.

- Ne smeta mi to što nisam osvojio Zlatnu loptu. Biti ovdje, zajedno s Messijem i Xavijem je čudesno. Moja percepcija nogometa i sreće ne zavisi od toga hoću li osvojiti Zlatnu loptu ili ne. Moju budućnost ćete saznati na kraju sezone, a sada ću vam samo reći da nikad neću igrati protiv Barcelone jer to ne bih mogao, zaključio je Iniesta.  

Oproštajni govor kapetana slušali svi igrači Barcelone osim Lionela Messia i Luisa Suareza.

Messi se ispričao obiteljskim obvezama, Suarez nije naveo razlog.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.