SLUČAJ REAL MADRID

Najbolji na svijetu, najlošiji u povijesti

Nedjelja, 04. veljače 2018. 09:35 Napisao/la  SC

Sezonu spašava treća titula europskog prvaka zaredom

Luka Modrić
Luka Modrić

 Ako Barcelona pobijedi Espanyol u nedjelju poslijepodne, Real Madrid će zaostajati čak 21 bod iza vodeće momčadi LaLige.

Nikada u povijesti LaLige Real Madrid nije toliko zaostajao za Barcelonom iako jest jednom iza Atletica.

U usporedbi s Barcelonom, ova je momčad Real Madrida postala najlošija u klupskoj povijesti svega šest mjeseci nakon što je postala najbolja!

Real Madrid prošle je sezone osvojio pet trofeja, postao je španjolski, europski i svjetski prvak i prvi klub u povijesti Lige prvaka koji je obranio titulu prvaka.

S obzirom da je najbolja momčad na svijetu ostala na okupu, očito je riječ o zasićenju i velikom padu forme najboljih napadača, prije svih Cristiana Ronalda i Karema Benzeme.

Do kraja LaLige treba odigrati još 17 kola, ali ovu sezonu jedno može spasiti novi povijesni uspjeh: treća titula europskog prvaka zaredom.

Prvi protivnik u Ligi prvaka je Paris Saint-Germain.

Nakon što je u subotu Real Madrid u 89. minuti primio pogodak (2:2) od slabašnoga Levantea i ispustio pobjedu, trener Zindeine Zidane vrtio je staru priču:

- Nikada neću reći da je prvenstvo gotovo, u igri je još dosta bodova. Ostali su bez pobjede u utakmici koju smo kontrolirali. Kontroliramo utakmicu, posebno na protivničkoj polovici, a onda u sekundi dobijemo pogodak jer nismo spremni obraniti se, kazao je Zidane.

- Mora da smo učinili nešto jako loše kada zaostajemo toliko za Barcelonom. Ovo je jedna od mojih najgorih sezona, jedino je još ostala Liga prvaka. Moramo ostati zajedno jer jedino tako nešto možemo napraviti do kraja sezone. Moramo mnogo toga dobro proanalizirati, istina je da izgledamo kao da kontroliramo utakmicu i onda odjednom napravimo pogrešku. Naravno da nas boli kada ovako ispustimo pobjedu. Događaju se takve stvari u nogometu, ali Real Madrid ima obvezu igrati kvalitetno, kazao je kapetan Sergio Ramos.

Čini se da je za Real Madrid teže što prije utakmice Lige prvaka protiv Paris Saint-Germaina u LaLigi mora odigrati utakmicu protiv Real Sociedada.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.