Sergio Ramos: Teško je zamisliti prvenstvo bez Barcelone, volio bih da se ništa ne promijeni

Utorak, 31. listopada 2017. 17:28 Napisao/la  SC

Pique se uvijek ponašao uzorno. Naš odnos? Ako ga usporedim s odnosom koji smo imali raniji, onda mogu reći da se sada slažemo jako dobro, kaže kapetan španjolske reprezentacije

Sergio Ramos i Pique
Sergio Ramos i Pique


Sergio Ramos prvi put je progovorio o odnosima u reprezentaciji i političkoj situaciji u Španjolskoj:

- Teško je zamisliti prvenstvo bez Barcelone, volio bih da ostanu i da se ništa ne promijeni. Pogađa me ovakva situacija jer mislim da smo zajedno jači, boli me slika Španjolske koja je poslana svijetu. Više me brine što naša državna himna nema riječi nego trenutačna situacija u Kataloniji. Osjećam zdravu zavist kada vidim druge igrače kako pjevaju svoju himnu, kaže Ramos koji je u središte pozornosti došao zbog poremećenih odnosa s Piqueom, koji se javno zalaže za samostalnost Katalonije:

- Takve riječi štete reprezentaciji. Kao kapetan uvijek govorim da moramo biti svjesni svakog poteza kojeg napravimo. Bez obzira na to što drugi misle, Pique se uvijek ponašao uzorno. Naš odnos? Ako ga usporedim s odnosom koji smo imali raniji, onda mogu reći da se sada slažemo jako dobro. Ranije gotovo nije bilo nikakvog odnosa. Poštivali smo se jer smo igrali skupa i jer smo znali da smo zajedno jedan od najboljih obrambenih parova svijeta. Ali kako sazrijevaš, ostavljaš po strani stvari kojima si ranije davao važnost. To je popravilo naš odnos, kaže Ramos koji je krije ambiciju nakon nogometne karijere:

- Bilo bi lijepo kada bi postao predsjednik Saveza. Nadam se kako bi će se to ostvariti u budućnosti, a okružio bi se iskrenim i dobrim ljudima, koji su spremni za velike izazove, rekao je Ramos.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.