Real Madrid pobijedio Atletico u produžecima polufinalne utakmice Supercupa

Srijeda, 10. siječnja 2024. 21:57 Napisao/la  SC

Atraktivna utakmica završila je  golijadom bez pobjednika u 90 minuta, Real Madrid postigao dva pogotka u završnici produžetaka

Modrić i Griezmann
Modrić i Griezmann

Real Madrid ostvario je plasman u finale španjolskog Supercupa nakon pobjede u produžecima utakmice protiv Atletica.

Atraktivna utakmica završila je  golijadom bez pobjednika u 90 minuta, bilo je još prilika na objema stranama, bolje prilike nije iskoristio Real Madrid.

Jan Oblak nekoliko je puta spašavao, vrhunski je reagirao nogom nakon Rodrygova udarca, obranio je udarac u situaciji jedan na jedan s Viniciusom Juniorom.

U produžecima se prema običaju više kalkuliralo sve do završnice, kada je Stefan Savić tako nespretno skrenuo loptu u mrežu da Oblak nije ništa mogao učiniti.

U sudačkoj nadoknadi drugoga produžetka Brahim Diaz je na središtu igrališta bio puno brži od Oblaka, koji se vraćao prema svojim vratima iz kaznenog prostora Real Madrida, napadač Real Madrida poslao je loptu u praznu mrežu.

Luka Modrić igrao je do 67. minute, asisitrao je ubačajem iz kuta Rudigeru u 20. minuti.

Uoči utakmice dogodila se sramota reakcija publike, koja je zviždala tijekom minute šutnje legendarnom Franzu Beckenbaueru što možete čuti i vidjeti  OVDJE

Isti su zviždali svaki put kada bi taknuo loptu Toni Kroos, koji je ušao u igru umjesto Luke Modrića.

Kroosu su zviždali zbog toga jer je Nijemac nekoliko puta javno kritizirao bezobzirnu saudijsku invaziju na svjetski nogomet, Beckenbaueru su vjerojatno zviždali zato jer je bio Nijemac.

U četvrtak polufinalnu utakmicu igraju Barcelona i Osasuna (20).

Polufinalna utakmica španjoskog Supercupa: Real Madrid - Atletico 5:3 (Rudiger 20, Mendy 29, Carvajal 85, Savić 116-ag, Diaz 120+2/Hermoso 6, Griezmann 37, Rudiger 78-ag)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.