×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Real Madrid i Barcelona upisali očekivane pobjede, sada slijedi - El Clasico!

Subota, 14. travnja 2012. 21:50 Napisao/la 

Dvije vodeće momčadi Primere su uoči međusobnog derbija ostvarile očekivane pobjede

Još je jednom Cristiano Ronaldo "iščupao" Real Madrid iz ralja potencijalnog poraza. Iako je na Santiago Bernabeu stigao Sporting Gijon, iako su svi bili uvjereni u "pucačku večer Kraljeva", jer gosti su praktički već ispali u drugu ligu, sve se zakompliciralo već u prvom poluvremenu.

Real Madrid je, naravno, dominirao, pritiskao, očekivao se prvi pogodak, a onda "otvaranje slavine". Umjesto toga, stiglo je vodstvo gostiju. Nakon pola sata igre Sergio Ramos je igrao rukom, sudac opravdano dosudio jedanaesterac i gosti iz Gijona su poveli pogotkom De las Cuevasa s bijele točke.

Minuta šutnje za Morosinija

Prije susreta Real Madrid - Sporting Gijon i Levante - Barcelona Španjolci su se minutom šutnje oprostili od Piermaria Morosinija, nesretnog nogometaša koji je preminuo na utakmici talijanske Serie B između Pescare i Livorna.
Jose Mourinho je u prvom dijelu, posebno nakon vodstva gostiju, opet "trčao po minskom polju", toliko je histerizirao na svaku sudačku odluku da je pravo čudo kako nije zaradio isključenje. Ipak, smirenje njemu i momčadi je prije odmora donio Higuain u 37. minuti, kada je sjajno pogodio na asistenciju Sergia Ramosa.

Nastavak je donio novu turu mučenja za madridsku momčad. Pokušavali su sve, a nisu napravili ništa. Sve do 16 minuta prije kraja, kada se još jednom ukazao spasitelj - Cristiano Ronaldo. Ubačaj Di Marie s desne strane Portugalac je poslao u desnu vratnicu, od koje se odbila u mrežu za nevjerojatno olakšanje svih na stadionu, pred malim ekranima, općenito svih kojima je Real Madrid način života i jedina ljubav. Ronaldu je ovo 41 pogodak u Primeri (53 ukupno u sezoni) i još se jednom dokazalo kako je apsolutno nezamjenjiv...

Pet minuta nakon vodstva domaćina gosti su ostali s desetoricom, jer je drugi žuti karton nakon prekršaja nad Di Mariom zaradio Canella. Tri minute nakon tog "detalja", Karim Benzema je potvrdio pobjedu Real Madrida pogotkom za 3:1.

Barcelona je jedva uspjela zadržati četiri boda zaostatka u odnosu na Real Madrid. Na gostovanju kod Levantea Katalonci su izgledali poput likova izgubljenih u vremenu i prostoru, pogotovo ako pričamo o kriterijima koje su sami postavili. Ništa od lepršavosti, ideje, kreacije, napada koji stižu u serijama...

Naravno, Barcelona je dominirala, ali od toga nije prihodovala aposlutno ništa, osim rezultatskog deficita, koji ih je sustigao sredinom prvoga dijela, kada je domaćih iz jedanaesterca kojega je realizirao Barkero stigao do vodstva od 1:0. Primera je u tom trenutku bila odlučena, Real je imao ogromnih sedam bodova prednosti...

Ipak, uspjela je Blaugrana nekako doteturati do pobjedničke luke. LEo Messi je nakon minijature sa Sanchezom u 64. minuti sjajno pogodio za 1:1, a onda je osam minuta kasnije sudac dosudio "nategnuti" jedanaesterac za goste. Messi je taj dar spremno prihvatio i poentirao za 1:2. Iduće subote (20.00) na meniju je El Clasico. Derbi svih derbija. Barcelona protiv Real Madrida. Spektakl je zajamčen...

PRIMERA, 34. kolo: Real Madrid - Sporting Gijon 3:1 (Higuain 37, Cristiano Ronaldo 74, Benzema82/De las Cuevas 30(11m)), Levante - Barcelona 1:2 (Barkero 23 (11m)/Messi 64/Messi 72 (11m))

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.