REKORDNI TRANSFER

Kovačić je poslovni, a Modrić nogometni potez

Ponedjeljak, 17. kolovoza 2015. 19:02 Napisao/la  I. V.

Budući da Kovačić nije bio najbolji igrač Intera, tako veliki odštetni iznos očito ima drugačiju pozadinu

Dolazak Matea Kovačića u Real Madrid za 35 mil. eura izazvao je različite reakcije. Transfer hrvatskog reprezentativca promatra se sa različitih stanovišta, počev od onoga najviše intrigantnog. Svima je jasno da beskrajno daroviti Kovačić nije dosegnuo razinu standardnog igrača Real Madrida! Pitanje svih pitanja glasi: je li Kovačić pojačanje ili ulaganje u budućnost Real Madrida?

Budući da Kovačić nije bio standardni igrač Intera, tako veliki odštetni iznos očito ima drugačiju pozadinu. U pitanju je prije poslovni nego nogometni potez! Dovođenje Luke Modrića iz Tottenhama bio je nogometni potez Real Madrida iako je malo tko mogao predvidjeti da će hrvatski internacionalac tako brzo postati stožerni igrač madridske momčadi! Prije nego što je došao u Real Madrid, Modrić je bio daleko najbolji igrač Tottenhama i jedan od najtraženijih igrača na europskom tržištu.

Kovačić nije bio najbolji igrač Intera, koji je odlučio prodati mladoga igrača da bi mogao kupiti igrače drugačijeg, potrebnijeg profila poput Ivana Perišića. Kada je postalo jasno da će Kovačić biti prodan, od velikih klubova interes su iskazali Liverpool i Milan. Real Madrid uključio se naknadno i bespogovorno platio iznos koji je Inter tražio. Budući da Kovačić još uvijek ne može igrati umjesto Modrića, Kroosa i Jamesa, koji čine središnji trokut Benitezove momčadi, pozadina transfera je očito drugačija.

Mateo Kovačić službeno će biti predstavljen u srijedu. Mladi hrvatski nogometaš u 21. godini života postao je igrač jednog od najboljih klubova na svijetu, spekulira se da će njegova godišnja plaća iznositi oko 4 mil. eura.

Sada mu samo preostaje pokazati zašto je postao najskuplji hrvatski nogometaš svih vremena:

TOP-5 transfera hrvatskih nogometaša:

Mateo Kovačić (Real Madrid/Inter, 35)
Luka Modrić (Real Madrid/Tottenham, 30 milijuna eura)
Dejan Lovren (Liverpool/Southampton, 25 milijuna eura)
Mario Mandžukić (Atletico Madrid/Bayern, 22 milijuna eura)
Luka Modrić (Tottenham/Dinamo, 21 milijun eura)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.