RONALDO OSIGURAO NASLOV

Real Madrid slavio u El Clasicu

Subota, 21. travnja 2012. 21:45 Napisao  I. V.

Real Madrid je  vjerojatno osvojio titulu španjolskog prvaka jer je pokazao da je bolji od najbolje momčadi na svijetu

BARCELONA - REAL MADRID 1:2
Stadion Camp Nou. Gledatelja: 98000
Sudac: A. U. Mallenco
Strijelci. 0:1 Khedira (17), 1:1 Alexis (70), 1:2 Ronaldo (73)
Žuti kartoni: Busquets (15), Pepe (43), Alonso (48), Ozil (77), Granero (78), Mascherano (86)
Barcelona: Valdes, Alves, Mascherano, Puyol, Adriano (74 Pedro), Xavi (68 Alexis), Busquets, Thiago, Tello (81 Fabregas), Iniesta, Messi
Real Madrid: Casillas, Coentrao, Ramos, Pepe, Arbeloa, Khedira, Alonso, Ozil (86 Calejon), Di Maria (74 Granero), Benzema (90+2 Higuian), Ronaldo

Real Madrid uspio je  pobjedom (2:1) prekinuti fantastičan niz Barcelone na Camp Nou, 54 utakmica bez poraza, a Jose Mourinho skinuo posljednji urok u briljantnoj trenerskoj karijeri. Moruinho je na klupi Real Madrida prvak Španjolske postao na Camp Nou!
U 17. minuti Ozil je izveo udarac iz kuta, Pepe je u ravni druge vratnice skočio više od Adriana, loptu glavom poslao prizemno, Valdes je u padu odbio loptu kojoj je najbliži bio Khedira, koji s 3 metra dovodi Real Madrid u vodstrvo - 0:1. Pogodak iz prekida za Real Madrid značio je prekid porazne serije nespjeha u El Clasicima i novu titulu prvaka.
Pep Guardiola odlučio se za sastav s dvojicom (Tello, Thiago) igrača, koji obično ne počinju igrati u važnim utakmicama. Što se rasporeda tiče, Alvesa je postavio visoko tako da su Tello i Alves igrali na napadačkim pozicijama koje obično pokrivaju Pedro i Alexis. Puyol, Mascherano i Adriano vodili su brigu o Benzemi, Ronaldu i Di Mariji, što je značilo da Guardiola napada titulu prvaka sa svim raspoloživim snagama.  Jose Mourinho nije učinio ništa što već nije viđeno protiv Barcelone, podignuo je zadnju liniju obrane na 30-tak metara od Casillasa i snažnim presingom pokušao krasti loptu prije nego što dođe do Messija.
Koliko god na kraju nogomet ipak igraju igrači, dojam je da Barcelona nije djelovala uobičajeno ubojito zbog Guardiolina sastava i sustava. Tello i Thiago nisu igrali na razini izostalih igrača, a sustav igre otvorio je puno slobodnog prostora za kontranapade, poglavito na lijevom boku gdje su Puyol i Ronaldo igrali svoju utakmicu.  Očekivani posjed lopte nije donio prevagu u igri, pa je Barceloni jedino preostalo čekati na Messija.
Messi se konačno dogodio u 27.  minuti, kada je na vrhu kaznenog prostora odvukao trojicu igrača i onda lagano podmetnuo loptu za Xavija, koji je osvanuo sam pred Casillasom. I reagirao neobično za igrača njegove klase budući da je loptu poslao pokraj vratiju. Propala je jedina prilika domaćina u prvom dijelu utakmice.
U drugom dijelu Barcelona je očekivano promijenila pristup, svaki dodir domaćih igrača s loptom bio je puno odlučniji. Način igre nije puno promijenio jer su igrači ostali isti, pa je velika prilika u kojoj se našao Tello u 54. minuti završila kao i obično - udarcem u dobro postavljenog Casillasa. U 68. minuti Guardiola konačno uvodi gol-igrača, Alexis je samo dvie minute kasnije pokazao što to znači u praksi.
Messi je u 70. minuti razmjestio zadnju liniju madridske obrane, u prilici se našao Tello, što i nije prilika. Casillas odbija loptu, Adriano natrčava i snažnim udarcem loptu šalje u blok od kojega se lopta odbija do Alexisa, koji iz drugog pokušaja trese mrežu gostiju - 1:1.
Taman kada se činilo da će i ovaj El Clasico završiti klasičnim preokretom Barcelone, pojavio se igrač koji zabija pogodak svaku 81 minutu. Kontranapad Reala okončao je Ozil odmjerenim proigravanjem iza leđa Mascherana, Ronaldo je bio prebrz za stopera Barcelone i vratara Valdesa,  zaobišao je obojicu i iskosa s desne strane pogodio cilj - 1:2.
Real Madrid je pobjegao na 7 bodova i četiri kola prije kraja vjerojatno osvojio titulu španjolskog prvaka. Zasluženo budući da je u hramu svjetskog nogometa pokazao da je ovog trenutka bolja momčad od najbolje momčadi na svijetu, koliko god to apsurdno zvuči.
 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.