Real Madrid - Barcelona igraju od 16 sati, prvi El Clasico koji se izravno prenosi po cijelom svijetu

Subota, 02. ožujka 2013. 12:06 Napisao/la  SC

Gledatelji u Pekingu El Clasico će moći gledati od 23 sata, dok će trener Barcelone Tito Vilanova, koji se liječi u New Yorku, utakmicu moći gledati od 11 sati

Utakmica 26. kola Primere između Real Madrida i Barcelone nema natjecateljski naboj, čak 16 bodova prednosti Barcelone ubija rezultatsku neizvjesnost. Za razliku od utakmica u polufinalu Kupa kralja, subotnji El Clasico klasični je sudar divova koji za prestiž igraju u neobičnom terminu. Utakmica počinje od 16 sati!

Termin utakmice nije slučajno zakazan, televizijska prvaka pokreću nogometni svijet. Satnica je određena s predumišljajem, današnja utakmica prvi je El Clasico koji će se izravno prenositi praktično po cijeloj zemaljskoj kugli.

Najvažnije je naplatiti televizijska prava za sjevernu i južnu Ameriku, te srednju i daleku Aziju s naglaskom na Kinu i UAE. Tako će gledatelji u Pekingu El Clasico moći gledati od 23 sata, dok će trener Barcelone na liječenju u New Yorku, Tito Vilanova, utakmicu moći gledati od 11 sati.

Što se utakmice tiče, budući da nema imperativa nema razloga da nogomet ne bude na razini koju očekuju gledatelji diljem svijeta. Trener obiju momčadi kalkuliraju sa sastavima s obzirim da Real Madrid (Manchester Utd. 1:1) i Barcelonu (Milan 0:2) čekaju neizvjesne uzvratne utakmice Lige prvaka. U sastavu Real Madrida Luka Modrić najavljen je od prve minute.

Jedino je sigurno da će od prve minute istrčati Ronaldo i Messi. Dvojica najboljih igrača na svijetu moraju igrati zbog televizijskih prava.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.