ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Atletico opet bolji od Real Madrida

Subota, 13. rujna 2014. 20:35 Napisao/la  SC

Utakmica 3. kola: R. Madrid - Atletico 1:2.     Modrić odigrao solidno, Mandžukić neprimjetan 

 

Atletico je zadao još jedna bolni udarac gradskom rivalu, momčad kažnjenog Diega Simeonea pobijedila je Real Madrid na Santiago Bernabeu pogotkom Arde Turana u 75. minuti. Turski reprezentatvac ušao je u igru zadnjih pola sata i donio preokret. U nekoliko akcija pokazao  je koliko je opasan, a u 75. minuti pokazao je  koliko je precizan.  Ubacio je Godin prizemno zdesna, Raul Garcia prekočio je preko lopte, a Turan udarcem iz prve pogodio lijevi kut Casillasovih vratiju - 1:2. Real Madrid je time doživio drugi poraz u tri odigrana kola.

Samo tri tjedna nakon što su se sastali u dvomeču koji je odredio pobjednika španjolskog Superkupa i prvi trofej stavio u ruke Atleticu, ljuti madridski rivali susreli su se u sklopu prvenstva. Treće kolo Primere tako je ponudilo novi gradski derbi kojeg je pogotkom već nakon deset minuta otvorio Tiago. Veznjak je glavom pogodio nakon ubačaja Kokea iz kornera.

Šesnaest minuta kasnije Siqueira je napravio prekršaj na Ronaldu u šesnasetercu Reala, dovoljno da sudac Lahoz pokaže na bijelu točku. Siguran je realizator bio Cristiano Ronaldo za 1:1. Real je mogao voditi da su prilike Jamesa (15) i Balea (24) iz slobodnog udarca našle put do vrata. Rodriguezov je udarac otišao zamalo preko gola dok je slobodan udarac velškog internacionalca lijepo ukrotio Moya.

Prvi dio pripao je rastrčanijem, ali neopasnom Real Madridu. U drugom dojelu do izražaja je došla poznata nogometna filozofija Diega Simeonea, Atletico je plijenio jednostavnošću i disciplinom.

Luka Modrić odigrao je solidnu partiju u poraženoj momčadi, Marijo Mandžukić bio je potpuno neprimjetan u momčadi pobjednika.

 

 

REAL: Casillas, Coentrao, Ramos, Pepe, Arbeloa, (76 Varane), Kroos, Modrić, Ronaldo, Rodriguez, Bale (71 Isco), Benzema (62 Chicharito)

ATLETICO: Moya, Siqueira, Godin, Miranda, Juanfran, Garcia, Gabi (60 Arda Turna), Tiago, Koke, Mandžukić (77 M. Suarez), Jimenez (62 Griezmann)

Utakmica 3. kola: Real Madrid - Atletico 1:2 (Ronaldo 26-11m/Tiago 10, Arda Turan 75)

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.