Rastu tenzije: Jose Mourinho još uvijek nije odlučio hoće li najbolji vratar na svijetu sjediti na klupi

Subota, 05. siječnja 2013. 12:03 Napisao/la  I. V.

Pritisak na Mourinha dodatno je pojačan proteklog tjedna kada je Iker Casillas peti put proglašen najboljim vratarom na svijetu u izboru Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS)

Jose Mourinho još nije odlučio hoće li Iker Casillas braniti u utakmici 18. kola Primere protiv Real Sociedada, trener Real Madrida mudro šuti o statusu najboljeg vratara na svijetu. Vratar Antonio Adan nije se proslavio u utakmici 17. kola, kada je Real Madrid poražen (2:3) protiv Malage. Pritisak na Mourinha dodatno je pojačan proteklog tjedna kada je Casillas peti put proglašen najboljim vratarom na svijetu u izboru Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS). Pričuvni vratar Real Madrida dobio je u anketi 228 glasova i premoćno pobijedio ispred Gianluigija Buffona (128) i Petra Cecha (92).

Od kada je prvi put sjeo na klupu za pričuve nakon deset godina, Casillas u svim izjavama pažljivo bira riječi ne dovodeći u pitanje autoritet Josea Mourinha. Navijači i sportska javnost izrazito su naklonjeni Casillasu, koji je postao klupska ikona i osoba koja personificira sve najbolje što u svijetu nogometa predstavlja Real Madrid. Mourinhov potez tumači se kao potez očajnika, koji alibi za slabe rezultate traži tamo gdje ga nema: među vratnicama!

Tenzije rastu, Mourinha na klupi Real Madrida održavaju ugled najboljeg trenera na svijetu i Liga prvaka! Titula nacionalnog prvaka olako je prepuštena Barceloni, svlačionica očigledno ne diše zajedno s trenerom, Mourinho pokušava spasiti sezonu najavom pohoda na 10. klupsku titulu europskog prvaka.

Do prve utakmice u Ligi prvaka preostalo je mjesec i pol dana, 12. veljače Real Madrid na Santiago Bernabeu igra prvu utakmice protiv Manchester Uniteda. Nitko ne vjeruje da će Casillas toga dana sjediti na klupi za pričuve.

Tablice omogućuje Sofascore