RAKITIĆ ZA MODRIĆA

Uvijek uz tebe, brate, poručio je Rakitić

Četvrtak, 19. prosinca 2019. 11:40 Napisao/la  SC

Španjolska Marca kritizirala Rakitićev nastup

Luka Modrić i Ivan Rakitić
Luka Modrić i Ivan Rakitić

El Clasico je završio bez golova, iako se očekivao drugačiji ishod. 

Barcelona i Real Madrid ostali su tako bodovno izjednačeni. 

Ivan Rakitić je za Barcelonu odigrao cijelu utakmicu, a Luka Modrić je za Real ušao zadnjih desetak minuta.

Rakitić je tako pao na travnjak na sredini terena u trenucima dok se Luka Modrić pripremao za ulazak u igru.

Brzo se podigao i požurio poljubiti u obraz suigrača iz reprezentacije te mu poželjeti dobrodošlicu na travnjak.

Ta gesta oduševila je mnoge na društvenim mrežama budući da se zna kolika je mržnja između Barcelone i Reala te Katalonije i Madrida.

Zbog toga je potez Rakitića za mnoge ogroman korak naprijed u odnosima među igračima najvećih klubova svijeta.

Veznjak Barcelone je nakon utakmice objavio fotografiju s Modrićem uz opis: "Još jednom smo odigrali najveću utakmicu, uz puno borbe, ali uvijek uz tebe, brate."

Ivan Rakitić rekao je da je zadovoljan remijem svoje Barcelone i Real Madrida, no da je nedostajao zadnji pas za pogodak.

- Bila je ovo izjednačena utakmica, nedostajao nam je kvalitetan zadnji pas da zabijemo gol, no jako sam zadovoljan i ponosan na svoju momčad. Trebali smo biti malo mirniji, no bilo je teško pronaći rješenja. Oni su u prvom poluvremenu stizali pred naš gol i nabacivali loptu, nije se bilo lako braniti. No nakon toga smo mi imali prilike. Bila je naporna utakmica pa je bod zasluženo osvojen, komentirao je hrvatski nogometaš.

Španjolska Marca oštro je komentirala Rakitićev učinak u El Clasicu te ga je istakla kao jednog od lošijih pojedinaca uz njegove suigrače Roberta i De Jonga.

Rakitića je usporio i daleko opreznijim učinio žuti karton koji je dobio na početku utakmice. Hrvat je puno puta bio svladan na sredini terena. Dojam je da ga je pregazio drugi val suparnika koji je prolazio kroz njega i vezu Barcelone. Nije se istaknuo ni s loptom u nogama, niti prilikom odlazaka naprijed, tako da nije dao doprinos ni u kreaciji ni u destrukciji, piše Marca.

Rakitića također prozivaju da je skrivio kazneni udarac na Varaneu u 18. minuti. Realovi igrači tražili su prekršaj, a nakon utakmice svi se pitaju "Gdje je VAR?".

No, hrvatski nogometaš ne opterećuje se prozivanjem tvrdeći da je normalno da svatko gura na svoju stranu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.