QUIQUE SETIEN Još jučer sam uživao u šetnji pored krava...

Utorak, 14. siječnja 2020. 19:24 Napisao/la  SC

Mogu vam garantirati samo jednu stvar, a to je da će momčad igrati dobro, kazao je novi trener Barcelone

Quique Setien
Quique Setien

Quique Setien postao je nogometna senzacija!

Setien je u 61. godini kao realtivno nepoznat stručnjak postao trener Barcelone nakon što je Ernesto Valverde dobio otkaz:

- Nisam ni u svojim najluđim snovima zamislio da ću biti ovdje. Danas je za mene poseban dan i zahvalan sam. Uzbuđen sam zbog ovog projekta i ovog izazova. Jučer sam uživao u šetnji pored krava u svom gradu, a sada treniram najbolje igrače svijeta. Naravno, nije mi trebalo više od pet minuta da to prihvatim. Bio sam iznenađen kad su nazvali. Nikada nisam mislio da će me Barcelona tražiti, jer nemam veliki životopis. Ono što imam je filozofija koju volim. Nisam bio siguran hoće li to biti dovoljno, ali zahvalan sam na prilici. Mogu vam garantirati samo jednu stvar, a to je da će momčad igrati dobro, rekao je Setien.

Setien je zahvalio Ernestu Valverdeu:

- Valverde mi se uvijek činio vrlo korektnom osobom. Poštujem posao koji je odradio. Razgovarao sam s njim, ima mnogo stvari iz njegov arada koje će mi biti korisne. Zahvaljujem mu što mi je momčad ostavio na prvom mjestu, rekao je Setien.

Novi trener ovako je opisao svoje prve korake:

- Kad god dođe novi trener pojavljuje se nova motivacija. Ne znam je li moj način rada najbolji, ali to je moj način i uvjeren sam da mogu prenijeti ideje koje volim i da se sve može popraviti. Glavni je cilj bez sumnje osvojiti sve što možemo, ovaj klub zahtijeva da svake godine budete bolji i da osvojite što više trofeja, kao i da igrate dobro. Možda promijenim neke stvari u našem sustavu, ali prvo trebamo sve dobro procijeniti i razgovarati s igračima. Filozofija se neće promijeniti, kaže Setien.

Setien ne krije da je impresioniran kvalitetom igrača Barcelone:

- Uživao sam gledati ove igrače dugi niz godina. Da, treniram najbolje igrače na svijetu, još uvijek nisam u potpunosti svjestan što to znači. Razgovarao sam s Messijem i s drugima. Jedno je diviti im se, a drugo je biti s njima na istom mjestu, zaključio je Setien.

Prije nego što je preuzeo Barcelonu, Quique Setien je u LaLigi vodio samo Las Palmas i Betis u kojemu dobio otkaz u svibnju prošle godine.

Otada nije radio!

Isplatilo se čekati!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.