Primera: Victor Valdes fantastičnom reakcijom Barceloni spasio bod na Mestalli

Nedjelja, 03. veljače 2013. 20:59 Napisao/la  SC

Utakmica 20. kola: Valencia - Barcelona 1:1

 

Primera – 22. kolo

VALENCIA - BARCELONA 1:1

Stadion „Mestalla“. Gledatelja: 55.000

Sudac: Jose Luis Gonzalez Gonzalez

Strijelci: 1:0 Banega (33'), 1:1 Messi (39'-11m)

Žuti kartoni: Cissokho, Soldado, Guardado (Valencia), Mascherano (Barcelona)

VALENCIA: Guaita; Joao, Rami, R.Costa, Cissokho; Víctor Ruiz, Tino Costa; Bernat (70' Piatti), Banega (64' Banega), Guardado (86' Jonas), Soldado

BARCELONA: Valdés; Alves, Piqué, Mascherano (55' Puyol), Alba; Busquets, Xavi (90' Thiago Alcantara), Fàbregas (72' Villa); Pedro, Messi, Iniesta

Barcelonin „tika taka“ nogomet nije bio baš na visini zadatka na Mestalli. Valencia je na svojoj Mestalli odigrala sjajno i zaslužila ne izgubiti. Štoviše, imali su „šišmiši“ šest minuta i rezultatsku prednost, no onda je Messi realizirao jedanaesterac.

Ali u 33. minuti Ener Banega iskoristio je ne baš djelotovornu obrambenu reakciju Piquea i bez problema matirao Valdesa za 1:0. U 38. minuti Joao Pereira nesmotreno je u kaznenom prostoru srušio Pedra Rodrigueza, a Leo Messi je prema običaju precizan sa 11 metara za 1:1. U posljednjoj minuti prvoga dijela Guardado je u dva navrata opasno zaprijetio, ali je Victor Valdes sjajno obranio i na odmor se otišlo sa neodlučenim rezultatom.

U 50. minuti novo vodstvo domaćinima mogao je donijeti Roberto Soldado. Loptu je izgubio Fabregas, a Guardado se sjurio prema kaznenom prostoru kao vjetar i sjajno uposlio Soldada čiji pokušaj sa deset metara odlazi zamalo pored gola. U 54. minuti Messi je „zavrtio“ trojicu igrača Raya i sjajno servirao asistenciju za Fabregasa koji iz izrazito povoljne situacije loptu šalje pored lijeve stative.

Ono što je sa dva metra u 76. minuti promašio David Villa spada u kategoriju vjerovali ili ne, a ipak je viđeno na Mestalli i rezultat je ostao nepromijenjen. U 83. minuti Gauita je spasio bod „šišmišima“ sjajnom intervencijom nakon pokušaja Pedra. U 88. minuti Victor Valdes sa dvije briljantne obrane sačuvao je bod vodećem sastavu Primere.

Pique nije imao svoj dan, još jednom je neobjašnjivo gubi loptu ispred Cissokha, a ovaj prosljeđuje loptu za Soldada, ali Valdes mu ulazi u šut, odbija loptu koju isti igrač pokušava pospremiti u praznu mrežu, ali Valdes sa zemlje neviđenom refleksnom obranom sprječava domaćine da stignu do pobjede..

Tablice omogućuje Sofascore