Primera: Morata vratio Real na vrh, Sevilla u derbiju kola nanijela prvi poraz madridskom Atleticu

Nedjelja, 23. listopada 2016. 18:29 Napisao/la  SC

Utakmice 9. kola: Sevilla - Atletico Madrid 1:0, Celta - Deportivo 4:1, Malaga - Leganes 4:0, Villarreal - Las Palmas 2:1. Real Madrid - Athletic Bilbao 2:1.

U posljednjoj utakmici 9. kola Real je u Madridu u završnici pobjedio Athletic Bilbao sa 2:1 i vratio se na prvo mjesto na ljestvici.

Izuzetno zanimljivo bilo je već na samom početku susreta jer je domaća momčad povela u 7. minuti.

Marcelo je uputio dugu loptu na Isca koji koristi nespretnost Saborita i daje povratnu loptu za strijelca Karima Benzemu.

Nije prošlo niti pola sata igre, a na semaforu je stajalo 1:1.

Ovoga puta Lekue je prošao desnom stranom i ubacio loptu u kazneni prostor domaće momčadi gdje je lošu reakciju Realovih braniča iskoristio Eraso koji dodaje loptu do Sabina, a napadač gostiju poravnava rezultat.

Jalova inicijativa Reala nastavljena je i u drugom dijelu, ali gotovo 40 minuta obje mreže su mirovale.

U 75. minuti utakmice, Alvaro Morata zamijenio je strijelca prvog pogotka, Karima Benzemu, a manje od deset minuta bilo je potrebno da Španjolac svojim pogotkom sva tri boda ostavi na Santiago Bernabeu.

U derbiju 9. kola Primere Sevilla je pobijedila madridski Atletico sa 1:0.

Uoči ove utakmice, domaća momčad za poraz ne zna od gostovanja u Bilbau, krajem rujna, dok Atletico ove sezone nije upisao niti jedand poraz.

Vrlo zanimljivo bilo je prvo poluvrijeme u kojem je Sevilla uglavnom kontrolirala utakmicu i držala loptu u svojem posjedu, ali gostujući igrači pokušavali su kontranapadima zadati probleme svojim suparnicima.

Ipak, po pet udaraca sa svake strane, odnosno tek jedan u okvir gola, nisu bili dovoljni da Rico ili Oblak moraju vaditi loptu iz svoje mreže te je rezultat nakon prvih 45 minuta bio 0:0.

Drugi dio puno bolje otvorili su igrači Seville koji su u prvih deset minuta stvorili dvije izuzetno dobre prilike.

Prvo se u 49. minuti Nasri uspio izboriti za udarac s ruba šesnaesterca, ali lopta je pogodila vratnicu, onda koju minutu kasnije Vietto je pokušao iz neposredne blizine, ali Oblak je odličnom reakcijom sačuvao svoju mrežu.

Kvalitetnija igra Seville isplatila se u 73. minuti kada se Steven N’Zonzi našao sam pred slovenskim vratarom u redovima Atletica i matirao ga za vodstvo svoje momčadi od 1:0.

Posljednju priliku za gostujuće izjednačenje imao je Diego Godin u 88. minuti, ali njegov udarac glavom brani Rico.

Više nego uvjerljivo zvuči pobjeda Celte 4:1 na stadionu Balaidos u Vigu protiv rivala Deportiva u derbiju Galicije.

Povela je Celta nakon pola sata igre.

Orellana je s desne strane vagao jednog braniča Deportiva, na kraju je gurnuo loptu do Malla, koji iz teškog kuta, iskosa s desne strane, silovito trese mrežu gostiju za 1:0.

Slavlje domaće momčadi trajalo je tek pet minuta. Deportivo je jak iz prekida, a to su pokazali i ovog puta, s lijeve je strane ubacio Fajr, najviši u skoku bio je Albentosa i glavom poravnao na 1:1.

Prijelomni trenutak dvoboja dogodio se nakon dvije trećine susreta kada je Wass glavom uputio udarac prema golu Deportiva, na metar i pol od njega stajao je branič Sidnei kojeg je lopta pogodila u ruku.

Iako Brazilac nije stigao niti reagirati, radilo se o neprirodnom položaju ruke i sudac je pokazao na najstrožu kaznu.

Aspas je bio siguran, prizemnim je udarcem od desne vratnice zabio za 2:1.

Deportivo se otvara, a Celta iz kontre odrađuje svoje i rješava dvoboj.

Na 3:1 povisio je Orellana glavom nakon ubačaja Jonnyja, a konačnih 4:1 postavlja Aspas svojim drugim pogotkom.

Villarreal je s 2:1 pobijedio Las Palmas, međutim, gol gostiju iz 31. minute ostavio je sve bez daha.

Nakon nekoliko kratkih pasova, Dominguez Tanausu odigrao je petom za Kevin-Prince Boatenga, koji je škaricama nevjerojatno zabio za vodstvo njegove momčadi na El Madrigalu.

Bivšoj zvijezdi Milana nije prvi put da zabija golčine.

Dok je igrao za Rossonere oduševljavao je svijet svojim majstorijama protiv Leccea, BATE Borisova, Barcelone, Arsenala, Juventusa, Bologne...

Marko Livaja utakmicu je preskočio zbog tri žuta kartona.

Utakmice 9. kola Primere: Sevilla – Atletico Madrid 1:0 (N’Zonzi 73), Celta - Deportivo 4:1 (Mallo 32, Aspas 60-11m, 83, Orellana 78/Albentosa 37), Malaga - Leganes 4:0 (Jony 40-11m, Castro 42, Ramirez 57, Camacho 90+2), Villarreal - Las Palmas 2:1 (Sansone 64-11m, Bakambu 90+2/K.P.Boateng 31), Real Madrid - Athletic Bilbao 2:1 (Benzema 7, Morata 84/Sabin 27).

Tablice omogućuje Sofascore