ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Real svladao Rayo, Ramos zabio pa pocrvenio

Nedjelja, 17. veljače 2013. 23:14 Napisao/la  SC

Real Madrid - Rayo Vallecano 2:0 (Morata 3', Ramos 12')

REAL MADRID - RAYO VALLECANO 2:0

Stadion "Santiago Bernabeu". Gledatelja: 70.000

Sudac: Paradas Romero

Strijelci: 1:0 Morata (3'), 2:0 Ramos (12')

Žuti kartoni: Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo, Pepe (Real Madrid), Trashorras, Lass, Tito, Figueras (Rayo Vallecano)

Crveni karton: Sergio Ramos (Real Madrid 18'-drugi žuti karton)

REAL MADRID: Diego López; Ramos, Pepe, Varane, Coentrao; Essien, Khedira; Özil (67' Di Maria), Kaká (80' Callejon), Cristiano Ronaldo; Morata (27' Albiol).

RAYO VALLECANO: Rubén; Tito, Gálvez, Figueras, Casado (64' Carlos); Javi Fuego, Trashorras; (73' Vazquez) Chori, Piti (83' Delibašić), Leo, Lass.

Real je u malom madridskom derbiju pobijedio Rayo Vallecano 2:0 i to je gotovo jedino što će se pamtiti sa ovoga susreta u kojemu nije bilo Luke Modrića koji je odrađivao suspenziju zbog tri žuta kartona. Suprotno ustaljenoj postavi u početnoj postavi Reala započeo je i Alvaro Morata, kao najistureniji napadač, što se pokazalo kao odličan potez Josea Mourinha, budući da je Morata već u trećoj minuti utakmice nakon asistencije Mesuta Özila matirao gostujućeg vratara za prednost domaćega sastava.

Real je na početku igrao odlično i vrlo napadački, ali onda je počeo show Sergija Ramosa, prvo u pozitivnom, a onda i u negativnom smislu. U 12. minuti nevjerojatni je branič Reala zabio za 2:0 glavom nakon ubačaja Özila, kojem je to bila druga asistencija na susretu. No, nakon samo pet minuta Ramos je zbog namjernog igranja rukom i nesportskog ponašanja dobio prvo žuti karton, a odmah minutu potom zbog nastavka prigovaranja je i isključen te je svoju momčad ostavio s desetoricom i s prednošću od 2:0 već od 18. minute dvoboja. Do poluvremena zaprijetili su još samo Cristiano Ronaldo i odlični Essien u nekoliko navrata kod domaćina, dok je sastav iz Vallecasa preuzeo inicijativu i bio puno bolji. No, nije uspio zabiti pa se na poluvrijeme otišlo sa velikom prednošću kraljevskog kluba.

U nastavku susreta Rayo je nastavio napadati, a Real braniti se i to vrlo dobro i efikasno s tim da je, kao i u prvom dijelu, briljantno igrao Mesut Özil koji je bio i najbolji pojedinac kod Real Madrida. No, Rayo unatoč svim napadima nikako nije uspijevao poslati neku loptu iza Diega Lopeza tako da je Real s vremenom počeo i kontrolirati utakmicu te se sve lakše braniti od napada gostiju. Nakon što je istekao sat vremena igre i napadi Raya počeli su jenjavati, a Real je odličnom i kontroliranom igrom počeo čekati kraj, dok se na terenu fantastično vodio Mourinhov "rukopis" pri branjenju prednosti s desetoricom igrača. Do kraja okršaja Rayo nije uspio poentirati, a Real je na veću kvalitetu uspio proći neokrznut i pobijediti na svom travnjaku te tako koliko-toliko zadržati korak za vodećim ekipama Primere.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.