ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Real svladao Rayo, Ramos zabio pa pocrvenio

Nedjelja, 17. veljače 2013. 23:14 Napisao/la  SC

Real Madrid - Rayo Vallecano 2:0 (Morata 3', Ramos 12')

REAL MADRID - RAYO VALLECANO 2:0

Stadion "Santiago Bernabeu". Gledatelja: 70.000

Sudac: Paradas Romero

Strijelci: 1:0 Morata (3'), 2:0 Ramos (12')

Žuti kartoni: Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo, Pepe (Real Madrid), Trashorras, Lass, Tito, Figueras (Rayo Vallecano)

Crveni karton: Sergio Ramos (Real Madrid 18'-drugi žuti karton)

REAL MADRID: Diego López; Ramos, Pepe, Varane, Coentrao; Essien, Khedira; Özil (67' Di Maria), Kaká (80' Callejon), Cristiano Ronaldo; Morata (27' Albiol).

RAYO VALLECANO: Rubén; Tito, Gálvez, Figueras, Casado (64' Carlos); Javi Fuego, Trashorras; (73' Vazquez) Chori, Piti (83' Delibašić), Leo, Lass.

Real je u malom madridskom derbiju pobijedio Rayo Vallecano 2:0 i to je gotovo jedino što će se pamtiti sa ovoga susreta u kojemu nije bilo Luke Modrića koji je odrađivao suspenziju zbog tri žuta kartona. Suprotno ustaljenoj postavi u početnoj postavi Reala započeo je i Alvaro Morata, kao najistureniji napadač, što se pokazalo kao odličan potez Josea Mourinha, budući da je Morata već u trećoj minuti utakmice nakon asistencije Mesuta Özila matirao gostujućeg vratara za prednost domaćega sastava.

Real je na početku igrao odlično i vrlo napadački, ali onda je počeo show Sergija Ramosa, prvo u pozitivnom, a onda i u negativnom smislu. U 12. minuti nevjerojatni je branič Reala zabio za 2:0 glavom nakon ubačaja Özila, kojem je to bila druga asistencija na susretu. No, nakon samo pet minuta Ramos je zbog namjernog igranja rukom i nesportskog ponašanja dobio prvo žuti karton, a odmah minutu potom zbog nastavka prigovaranja je i isključen te je svoju momčad ostavio s desetoricom i s prednošću od 2:0 već od 18. minute dvoboja. Do poluvremena zaprijetili su još samo Cristiano Ronaldo i odlični Essien u nekoliko navrata kod domaćina, dok je sastav iz Vallecasa preuzeo inicijativu i bio puno bolji. No, nije uspio zabiti pa se na poluvrijeme otišlo sa velikom prednošću kraljevskog kluba.

U nastavku susreta Rayo je nastavio napadati, a Real braniti se i to vrlo dobro i efikasno s tim da je, kao i u prvom dijelu, briljantno igrao Mesut Özil koji je bio i najbolji pojedinac kod Real Madrida. No, Rayo unatoč svim napadima nikako nije uspijevao poslati neku loptu iza Diega Lopeza tako da je Real s vremenom počeo i kontrolirati utakmicu te se sve lakše braniti od napada gostiju. Nakon što je istekao sat vremena igre i napadi Raya počeli su jenjavati, a Real je odličnom i kontroliranom igrom počeo čekati kraj, dok se na terenu fantastično vodio Mourinhov "rukopis" pri branjenju prednosti s desetoricom igrača. Do kraja okršaja Rayo nije uspio poentirati, a Real je na veću kvalitetu uspio proći neokrznut i pobijediti na svom travnjaku te tako koliko-toliko zadržati korak za vodećim ekipama Primere.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.