ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Real (M) pobijedio Celtu uz dva gola Ronalda

Nedjelja, 10. ožujka 2013. 21:01 Napisao/la  SC

Celta - Real Madrid 1:2. Luka Modrić igrao cijelu utakmicu, Danijel Pranjić ušao u 55. minuti

Primera – 27. kolo

CELTA – REAL MADRID 1:2

Stadion Balaidos. Gledatelja: 28.000

Sudac: Javier Estrada Fernández

Strijelci: 0:1 Ronaldo (61), 1:1 Aspas (63), 1:2 Ronaldo (72-11m)

Žuti kartoni: De Lucas, Varas (Celta), Albiol (R. Madrid)

CELTA: Varas, Túñez, Jonny, Lago, Demidov, De Lucas (61 Bermejo), Álex López (55 Pranjić), Fernández, Krohn-Dehli (81 Park Chu-Young), Oubiña, Aspas

REAL MADRID: López, Essien, Pepe, Marcelo, Albiol, Khedira (46 Xabi Alonso), Modrić, Callejón (66 Kaka), Özil, Ronaldo, Benzema (66 Higuaín)

Real Madrid očekivano je pobijedio Celtu na neočekivani način budući da je utakmica u drugom dijelu bila otvorena do zadnjeg trenutka. Madriđani su ukupno gledano propustili više izglednih prilika što Celta nije znala kazniti u završnici utakmice.

Pogoci su se dogodili u drugom dijelu. U 61. minuti lopta se slučajno u gužvi odbila do Ronalda, koji bez teškoća trese nezaštićenu mrežu. Dvije minute kasnije Celta je izjednačila, pogotkom je u 63. minuti postigao Aspas uz pomoć Pepea, koji je skrenuo loptu i prevario Lopeza.

U 72. minuti vratar Varas ruši Kaku, Ronaldo je siguran strijelac s bijele točke za 26. pogodak u sezoni. I onda je Celta krenula na sve ili ništa, a Real bez nekoliko standardnih obrambenih igrača nije u zadnjoj liniji izgledao ni malo sigurno.

Propustili su domaći igrači dvije velike prilike. U 81. minuti Demidov je napucao Essiena u čistoj poziciji za udarac, a u 89. minuti Park udarcem glavom loptu šalje u gredu nakon Pranjićeva ubačaja.

Frcalo je i na drugoj strani, najbolju priliku nije iskoristio Higuian u 86. minuti, kada je s 8 metara promašio vrata nakon Ozilova ubačaja.

Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu prilično zatajno, između ostalog zato jer mu ne odgovara bezglava jurnjava gore-dolje. Danijel Pranjić ušao je u igru u 55. minuti i odigrao nekoliko zapaženih poteza od kojih treba istaknuti ubačaj za neiskorištenu meč-loptu Park Chu-Younga.

Utakmice 27. kola: Celta - Real Madrid 1:2 (Aspas 63/Ronaldo 61, 72-11m), Athletic - Valencia 1:0 (Munian 74), Levante - Getafe 0:0, Atletico - Sociedad 0:1 (Xabi Prieto 53)

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.