ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Real protiv Valencije zabio pet puta do odmora

Nedjelja, 20. siječnja 2013. 22:52 Napisao/la  SC

Utakmica 20. kola:  Valencia – Real Madrid 0:5.  Luka Modrić ušao u 67. minuti

Gledatelji na Mestalli vidjeli su u prvom poluvremenu najbolje izdanje Real Madrida ove sezone. Nažalost navijača Valencije, momčad Josea Mourinha prvi put ove sezone odigrala u stilu jedne od najboljih momčadi na svijetu i do odmora vodila s čak 5:0.

Treba znati da momčad Valencije spada u sam vrh španjolskog, što analogno znači i europskog nogometa. Prije nekoliko dana u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Real Madrid pobijedio je Valenciju u Madridu rezultatom 2:0, ali je nakon utakmice prevladao dojam da nije pobijedila bolja momčad.

Na Mestalli u nedjelju navečer dvojbe nije bile. Čvrsti i agresivni središnji blok Reala, fantastično brza i precizna otvaranja u kontrama, vrlo su brzo u glavama igrača Valencije uništile svaku pomisao da mogu igrati ravnopravni nogomet.

Uz pet pogodaka Higuian (8) i Khedira (29, 33) propustili su realizirati prilike kada su sami izlazili pred nemoćnog vratara Alvesa, pa ispada da je Valencia dobro i prošla. Izvanredno izdanje dvostrukih strijelaca i asistenata Di Marije i Ronalda, te sjajna igra Ozila koji je bio ishodištu četiriju pogodaka, obilježili su tečnu, okomitu i ubojitu igru kojom je momčad Real Madrida podsjetila na najbolje dane u eri Josea Mourinha.

U drugom dijelu igrao se sasvim drugačiji nogomet. Momčad Real Madrida bitno je usporila ritam i održavala veliku rezultatsku prednost. Nogometaši Valencije uspjeli su u nastavku stvoriti nekoliko prilika koje su mogle završiti pogotkom: Piatti je u 50. minuti uzdrmao gredu, Tino Costra (59) i Jonas (64) nisu pogodili u izglednim pozicijama. Sve skupa bilo je premalo za prolaznu ocjenu.

Luka Modrić ušao u igru u 67. minuti umjesto Ozila. U 86. minuti Modrić je s lijevog boka uputio idealnu prizemnu loptu za Ronalda, koji je promašio s tri metra. Bila je to je jedina prilika Real Madrida u drugom dijelu.

VALENCIA: Alves, Ricardo Costa, Rami, Víctor Ruiz, Guardado, Banega, Gago (46 Barragan), Tino Costa, Piatti (73 Bernat), Soldado (65 Valdez), Jonás

REAL MADRID: Casillas, Arbeloa, Albiol, Varane, Coentrao, Khedira (75 Callejon), Xabi Alonso (58 Essien), Di María, Özil (67 Modrić), Ronaldo, Higuaín.

Utakmice 20. kola: Osasuna – Deportivo 2:1 (Kike Sole 26, Nino 60/Camunas 90+2), Valladolid – Zaragoza 2:0 (Guerra 12, Oscar 75), Atletico – Levante 2:0 (Adrian 32, Koke 60), Valencia – Real Madrid 0:5 (Higuian 9, Di Maria 34, 45, Ronaldo 36, 41)

Tablice omogućuje Sofascore