ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Real (M) s igračem manje pobijedio Sociedad

Nedjelja, 06. siječnja 2013. 19:11 Napisao/la  SC

Real Madrid - Real Sociedad 4:3. Ronaldo postigao dva pogotka za domaće, Xabi Prieto sva tri za goste

Primera – 18. kolo

REAL MADRID - REAL SOCIEDAD 4:3

Stadion "Santiago Bernabeu". Gledatelja: 60.000

Sudac: Ignacio Iglesias Villanueva

Strijelci: 1:0 Benzema (2'), 1:1 Xabi Prieto (9'- 11 m), 2:1 Khedira (35'), 2:2 Xabi Prieto (40'), 3:2 Cristiano Ronaldo (68'), 4:2 Cristiano Ronaldo (69'), 4:3 Xabi Prieto (76')

Žuti kartoni: Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso (Real Madrid) Gonzalez, Estrada, Martinez, Zurutuza, Jose Angel, Elistondo  (Real Sociedad)

Crveni kartoni: Adan (Real Madrid 6'- izravni crveni karton), Estrada (Real Sociedad 79'-drugi žuti karton)

REAL MADRID: Adan, Essien, Varane, R. Carvalho, Arbeloa,  Khedira, Xabi Alonso, Callejon (8' Casillas), Ozil (85' Modrić), C. Ronaldo, Benzema (74' Higuain)

REAL SOCIEDAD: Bravo, D. La Bella (82' Jose Angel), I. Martinez, M. Gonzalez, Estrada, Zurutuza (73' Elustondo), R. Pardo, Griezmann, Xabi Prieto, C. Vela, D. Ifran (57' C. Castro).

Nakon tri utakmice bez pobjede madridski je Real napokon stigao do slavlja ponajprije zahvaljujući dvostrukom strijelcu Cristianu Ronaldu.

Samo 88 sekundi trebalo je madridskom Realu da povede protiv Sociedada. Khedira je sjajno uposlio Karima Benzemu,a Francuz je bez problema matirao Brava i petim pogotkom sezone doveo "kraljevki klub" u vodstvo.

Jose Mourinho nastavio je svoj osobni obračun sa Ikerom Casillasom pa je na vrata poslao Antoinia Adana, no bolje da nije. Nakon samo pet minuta i 11 sekundi Adan je skrivio jedanaesterac i zaradio isključenje,pa je Portugalac bio prisiljen na vrata poslati Casillasa, a iz igre je izvukao Callejona. Casillasov ulazak izazvao je ovacije na tribinama.

 Kazneni udarac izveo je sigurno 29-godišnji kapetan gostiju Xabi Prieto i poravnao na 1:1. U 35. minuti Real je opet poveo. Pucao je Carvalho, a onda je petom čileanskog reprezentativnog vratara matirao Khedira za 2:1, svega minutu nakon što je propustio sjajnu prigodu pa se može reći da mu je pogodak bio suđen. Vodstvo Reala ovoga je puta trajalo još kraće, svega pet minuta.

Prije osam i pol godina, kada su gosti iz San Sebastiana posljednji puta slavili na "Bernabeu" dva je pogotka postigao Xabi Prieto koji je znalački iskoristio neuigranost Realove obrane, prije svega zakašnjelu intervenciju Essiena i drugi put matirao poprilično frustriranog Casillasa.

Izostanak cijele posljednje linije itekako se osjetio u defanzivnoj igri madridskog Reala. U 41. minuti sjajno je slobodni udarac sa dvadesetak metara izveo slobodan udarac no još je ljepša bila parada Brava . U prvoj minuti sudačke nadoknade Benzema je s dvadesetak metara pogodio vratnicu, a Khedira je potom propustio pogoditi prazan gol i na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 2:2.

U drugom poluvremenu na scenu je stupio Realov "gospodin gol". Cristiano Ronaldo bio je opasan samo iz prekida, a onda je u 68. minuti postigao 15 pogodak sezone u svome stilu, nakon fantastične asistencije Karima Benzeme.

Samo dvije minute kasnije "gospodin gol" bio je ljut jer gostujućem braniču Gonzalezu nije pokazan drugi žuti karton zbog prekršaja na njemu. Uzeo je loptu na 18 metara malo iskosa sa lijeve strane i opalio točno po sredini gola, a lopta se zabila u mrežu iznad ruku Brava koji je trebao reagirati bolje. Ovako je Ronaldo svojim 16. pogotkom riješio sve eventualne dileme.

U prvom kontaktu sa loptom po ulasku u igru nakon duge pauze Gonzalo Higuain pogodio je gredu, a onda je Xabi Prieto prekrasnim prodorom matirao Casillasa po treći puta i u posljednjih 14 minuta ušlo se sa 4:3.

U posljednjih 11 minuta brojčano stanje na terenu bilo je poravnato nakon što je drugi žuti karton zaradio Estrada. Luka Modrić u igru je ušao u 85. minuti i uputio jedan udarac u okvir gola koji je obranio Bravo.

Utakmice 18. kola: Real Madrid - Real Sociedad 4:3 (Benzema 2, Khedira 35, Ronaldo 68, 69/ Xabi Prieto 9-11m, 40, 76), Celta - Valladolid 3:1 (Aspas 9, 31-11m, Lopez 52/Bueno 12-11m)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.