ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Rakitić briljantno presudio Real Madridu

Četvrtak, 27. ožujka 2014. 00:01 Napisao/la  SC

Utakmice 30. kola: Sevilla - Real Madrid 2:1, Atletico Madrid - Granada 1:0

Španjolsko prvenstvo, 30. kolo

SEVILLA – REAL MADRID 2:1

Stadion Ramón Sánchez Pizjuán. Sudac: José González.

Strijelci: 0:1 Ronaldo (14′), 1:1 Bacca (19′), 2:1 Bacca (72′).

SEVILLA: Beto, Pareja, Fazio, Coke, Moreno, M’Bia, Rakitić, Marin (od 71′ Vitolo), Iborra, Reyes (od 75′ Navarro), Bacca (od 83′ Gameiro).

REAL MADRID: Lopez, Pepe, Marcelo, Carvajal, Varane, Alonso, Modrić (od 90′ Morata), Bale, Illarramendi (od 67′ Isco), Ronaldo, Benzema.

Igrala se 72. minuta. Ivan Rakitić izveo je briljantan potez. Petom je prebacio loptu, izbacio braniča iz igre. Sjurio se prema kaznenom prostoru i proigrao Baccu koji je svladao Lopeza – 2:1. Bio je to odlučujući trenutak u derbiju Seville i Reala.

Real je tako kažnjen za silne propuste u prvom kolu. Doduše, kraljevski klub poveo je u 14. minuti. Ronaldo je izveo slobodan udarac, lopta je u živom zidu pogodila Baccu i završila u mreži.

Sevilla je izjednačila pet minuta kasnije. Reyes je proigrao Baccu koji je bio siguran – 1:1. Real je u završnici prvog poluvremena propustio nekoliko izglednih prilika. Najizraženija je bila ona u 43. minuti kada je Ronaldo izbjegao zaleđe, prebacio vratara Seville. Lopta se odbila stative, skakutala na gol liniji, a Pareja je očistio opasnost.

Real je tako prvi put nakon 2009. godine doživio dva poraza zaredom u prvenstvu. Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu za Sevillu, Luka Modrić zamijenjen je u 90. minuti.

Atletico Madrid pobijedio je Granadu golom Diega Coste u 63. minuti i ujedno zasjeo na prvo mjesto.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.