ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Messi zabio 38. gol za pobjedu protiv Seville

Nedjelja, 24. veljače 2013. 00:04 Napisao/la  SC

Utakmica 25. kola: Barcelona - Sevilla 2:1. Ivan Rakitić odigrao zapaženo

Primera – 25. kolo

BARCELONA – SEVILLA 2:1

Stadion Camp Nou. Gledatelja: 80.000

Sudac: Velasco Carballo

Strijelci: 0:1 Botia (43), 1:1 Villa (52), 2:1 Messi (60)

Žuti kartoni: Navarro, Botia (Sevilla)

BARCELONA: Valdés, Piqué, Alves, Mascherano, Montoya, Song, Alcántara, Iniesta (69 Xavi), Messi, Sánchez (46 Tello), Villa (79 Busquets)

SEVILLA: Beto, Navarro, Fazio, Coke, Botía, Rakitić, Moral, Jesús Navas, Medel (55 Kondogbia), Maduro (82 Moreno), Babá (60 Negredo)

Barcelona je pobijedila Sevillu i smanjila pritisak nakon poraza od Milana i uoči uzvratne utakmice Kupa kralja protiv Real Madrida u utorak. Nogometaši Barcelone nisu briljirali, ali su pobjedom vratili dio samopouzdanja poslije slabe igre u Milanu.

U 43. minuti Rakitić je iz slobodnog udarca slijeva prebacio cijelu obranu Barcelone i precizno pronašao Cokea, uslijedio je ubačaj za glavu Botie, koji s 10 metara loptu od travnjaka šalje u desni kut – 0:1. Sevilla je povela iz prvog udarca prema i/ili u okvir vratiju Barcelone!

Nogomet koji Barcelona igra u zadnjem razdoblju ne može se više definirati kao natjecateljski. Dojam je da igrači Barcelone toliko uživaju u psojedu lopte (70 posto) da ih pogoci uopće ne zanimaju. Nema onih prepoznatljivih okomitih ulazaka u kazneni prostor, lopta u nedogled samo kruži, kruži… Nekoliko bljeskova (Messi, Iniesta) pojedinaca bilo je premalo je da bi vratar Beto strahovao.

Rezultatski preokret dogodio se u petnaestak prvih minuta drugoga dijela. U 52. minuti Dani Alves je ubacio zdesna, Villa je dočekao loptu potpuno sam na 5 metara od gola i mirno glavom poentirao – 1:1. U 60. minuti Leo Messi postigao je 38. pogodak u prvenstvu, kada mu je Tello vratio loptu s lijevog boka, a Messi je odmjerenim udarcem s 11 metara pogodio cilj – 2:1.

Nakon preokreta u zadnji pola sata utakmica je postala vrlo zanimljiva budući da je Sevilla tek tada pokazala koliko zna i može kada preuzme rizik čak i protiv momčad kakva je Barcelona. Netipična utakmica za Camp Nou ostala je rezultatski otvorena do kraja susreta, a Sevilla je bila bliže izjednačenju nego Barcelona trećem pogotku.

Iva Rakitić odigrao je zapaženu utakmicu i skrenuo pažnju dvama potezima koji su mogli promijeniti tijek utakmice. U 68. minuti zamalo je bio neprecizan nakon ubačaja Jesusa Navasa, a u 75. minuti odigrao je fantastičnu dubinsku loptu za Negreda, koji je propustio šansu utakmice. Udarac s 15 metara lijevom nogom nije bio precizan.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.