ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Leo Messi postigao dva gola na Camp Nou

Nedjelja, 17. ožujka 2013. 23:15 Napisao/la  SC

Utakmica 28. kola: Barcelona - Rayo Vallecano 3:1. Argentinac postigao 42 pogotka u Primeri

Primera – 28. kolo

 

BARCELONA - RAYO VALLECANO 3:1

 

Stadion Camp Nou. Gledatelja 80.000

 

Sudac: Jose Gonzalez

 

Strijelci: 1:0 Villa (25'), 2:0 Messi (40'), 3:0 Messi (57'), 3:1 Tamudo (70')

 

Žuti kartoni: Pinto (Barcelona), Piti, Trashorras, Tito, Ruben (Rayo Vallecano)

 

BARCELONA: Pinto, Adriano  (23' Dani Alves), Pique, Jordi Alba, Mascherano, Fabregas (82' Song), Iniesta (64' Thiago),Busquets, Messi, Villa, Alexis Sanchez.

 

RAYO VALLECANO: Ruben, Arbilla, Jordi Figueras, Tito, Gavez, Adrian (62' A. Bangoura), Roberto Trashorras, Piti, Jose Carlos, Dominguez (85' Isi), Delibašić (69' Raul Tamudo).

 

Nogometaši Barcelone pobijedili su Rayo Vallecano rezultatom 3:1 u utakmici koja je zadovoljila visoke prohtjeve publike na Camp Nou. Gledali su sjajnu predstavu zahvaljujući  opjevanom Leu Messiju i otvorenom pristupu momčadi Raya, koja je autobus ostavila parkiran ispred stadiona Camp Nou.

 

Većina gostiju autobus parkira u kaznenom prostoru, pa onda nastane gužva iz koje se obično dogodi pogodak. U ovoj utakmici zadnja je linija Raya stajala dovoljno visoko da Leo Messi dobije puno slobodnog prostora, a onda je spektakl zajamčen.

 

Već u 6. minuti Messi je bio u poziciji za završni udarac, ali se poskliznuo. U 7. minuti Messi je iz slobodnog udarca pokazao da je raspoložen, rezantnim udarcem prebacio je živi zid i pogodio gredu.

 

Razdoblje otvorene i hrabre igre Raya prvi put je kažnjeno u 25. minuti. Messi je pobjegao na sredini igrališta, navukao dva braniča na sebe i onda odmjereno proigrao Villu na lijevoj strani. Villa je izašao sam pred vratara i precizno naciljao suprotni kut – 1:0.

 

Ako postoji neka utjeha u porazu, onda se igračima Raya mora priznati da su na Camp Nou ostvarili posjed lopte veći nego mnoge poznatije svjetske momčadi. Nisu bili opasni, iako su nekoliko puta opasno izgledali do završnice poluvremena kada su primili drugi pogodak.

 

Ovog je puta Villa s lijeve strane okomito položio loptu za Messija, koji iz okreta snažnim prizemni udarcem postiže 41. pogodak u Primeri.

 

Ni u nastavku nogometaši Raya nisu odustali od napadačke igre, cijela je gostujuća momčad u pojedinim razdobljima boravila na polovici domaćina. Neobična slika i neobična prilika da barcelona na svom travnjaku igra na kontre!

 

U 57. minuti na sredini igrališta dvojica gostujućih braniča ostali su u situaciji „dva na dva“ protiv Ville i Messija. Epilgo je bio lako predvidljiv: Villa je gurnuo loptu Messiju, koji je pobjegao Arbilli i u punom trku prebacio vratara za 42. pogodak!

 

Ni tada Rayo nije odustao što je utakmici dalo poseban naboj budući da su obojica vratara morali paziti. U 70. minuti gostima se konačno isplatilo, minutu nakon što je ušao u igru iskusni Tamudo smanjio je na 3:1.

 

Više nego zasluženim pogotkom gostiju postavljen je konačni rezultat, koji se više puta mogao promijeniti. Primjerice, u 86. minuti Barcelona je prevela kontranapad s čak 6 prema 3 igrača i nije uspjela postići pogodak.

 

 

 

Utakmice 28. kola: Malaga - Espanyol 0:2 (Colotto 49', Garcia 66'), Sevilla - Zaragoza 4:0 (Coke 28', 52', Reyes 63', Negredo 68'), Osasuna - Atletico Madrid 0:2 (D. Costa 35', 48'), Barcelona - Rayo Vallecano 3:1 (Villa 25', Messi 40', 57'/Tamudo 70'), Granada - Levante 1:1 (Siqueira 32'-11m/Acquafresca 50').

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.