ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Leo Messi postigao četiri pogotka Osasuni

Nedjelja, 27. siječnja 2013. 21:02 Napisao/la  SC

Utakmica 21. kola: Barcelona - Osasuna 5:1. Leo Messi postigao je 33. pogodak u 21. utakmici

Primera – 21. kolo

BARCELONA – OSASUNA 5:1

Stadion Camp Nou. Gledatelja: 85.000

Sudac: Fernando Teixeira Vitienes

Žuti kartoni: Adriano (Barcelona), Arirbas, Oier (Osasuna)

Crveni karton: Arribas (27, drugi žuti karton)

Strijelci: 1:0 Messi (11), 1:1 Raoul Loe (24), 2:1 Messi (28-11m), 3:1 Pedro (40), 4:1 Messi (56), 5:1 Messi (58)

BARCELONA: Valdés, Alves, Puyol, Adriano, Mascherano, Busquets (74 Song), Thiago, Xavi (67 Fábregas), Pedro (61 Sánchez), Villa, Messi

OSASUNA: Andrés, Flaño (69 Rubén), Arribas, Nano, Bertrán, Cejudo (46 Puñal), Raoul Loe, De las Cuevas (46 Shojaei), Lolo, Oier, Llorente

Leo Messi zapanjuje lakoćom kojom postiže pogotke, nevjerojatni napadač Barcelone čak je četiri puta svladao vratara Osasune u utakmici na kraju koje su gosti dobro prošli. U 21. utakmici u prvenstvu Messi je postigao 33 pogotka što je prosjek kojem se u modernom dobu "liga petice" ni jedan igrač ne može ni približiti.

Već u 11. minuti Xavi je pronašao Messija na vrhu kaznenog prostora, Argentinac se u primanju oslobodio pratnje, varkom tijela izbacio vratara Andresa iz ravnoteže i ušetao s loptom u mrežu – 1:0. Kako je počelo, činilo se da Osasuna neće dobro proći!

Međutim, u 24. minuti Raoul Loe sa 17 metara iznenadio je obranu Barce vanjskim felšom loptu poslao u desni Valdesov kut – 1:1. Osasuna se vratila u razdoblju kada je dobro stajala na terenu što je sugeriralo da će gledatelji možda uživati u donekle neizvjesnoj utakmici.

Samo tri minute kasnije utakmica je riješena. Arribas je u kaznenom prostoru igrao rukom, drugi put u nekoliko minuta, dobio crveni karton, a Messi je s bijele točke povisio na 2:1. Ni jedanaest igrača Osasune nisu imali velike šanse, a desetorica su bila osuđena na trčanje u prazno dok je lopta kružila oko njihova kaznenog prostora.

Lopta je kružila do 40. minute kada su čak trojica igrača Barcelone (Alves, Pedro, Villa) izašli samo pred Andresa, Alves je rutinski vratio Pedru za zakucavanje s 4 metra – 3:1.

U drugom dijelu Leo Messi je u dvije minute postigao još dva pogotka i time postavio konačan rezultat već u 58. minuti. U posljednjih sat vremena gledatelji na Camp Nou svjedočili su reviji promašaja napadača Barcelone, koja je priredila barem još pet izglednih prilika.

Nešto zbog težnje za atraktivnošću, nešto zbog potrebe da s loptom ušetaju u gol, domaći igrači više nisu zatresli mrežu Andresa.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.