Primera: Ivan Rakitić strijelac s bijele točke, Sevilla osvojila bod protiv Espanyola

Petak, 07. prosinca 2012. 23:35 Napisao/la  SC

Utakmica 15. kola: Espanyol - Sevilla 2:2

Primera - 15. kolo

ESPANYOL – SEVILLA 2:2

Stadion Cornelia El Prat. Gledatelja 30.000

Sudac: Cesar Muniz Fernandez

Strijelci: 1:0 Verdu' (13'-11m), 1:1 Rakitić (24'-11m), 2:1 Simao Sabrosa (60'), 2:2 Negredo (90')

Žuti kartoni: Colotto, Stuani, V. Sanchez, Forlin, Wakaso, Moreno (Espanyol), Perotti, F. Navarro, Negredo (Sevilla)

Crveni karton: Reyes (Sevilla 39' - drugi žuti karton)

ESPANYOL: C. Alvarez, J. Lopez, Colotto, Moreno, V. Alvarez, V. Sanchez, Forlin, Wakaso (83' R. Rodriguez), Verdu', Fonte (59' Simao Sabrosa), Stuani (68' Longo).

SEVILLA: D. Lopez, F. Navarro, Spahić (81' Del Moral), Fazio, Coke, Kondogbia, Rakitić, Reyes, Perotti(71' Rabello), J. Navas, Baba' (65' Negredo).

Meksikanac Javier Aguirre tražio je prvu pobjedu na klupi Espanyola i treći uspjeh ove sezone za domaći sastav. Bivši izbornik Meksika uz pomoć suca, ali i vlastitog znanja i iskustva bio je na dobrom putu sve do početka sudačke nadoknade. Tada je nakon ubacivanja Cokea s pet metara iskusni Alvaro Negredo pogodio za 2:2.

Sevilli ovaj bod vrijedi više jer ga je ostvarila sa igračem manje nakon što je u 39. minuti isključen Reyes. Do Negredova pogotka činilo se kako će pobjednika presuditi Aguirreov potez. U igru je u 59. minuti ubacio iskusnog Portugalca Simaa Sabrosu, koji mu je uzvratio pogotkom 30 sekundi po ulasku u igru. Pobjegao je svome čuvaru Faziu i lakoćom iz blizine matirao Diega Lopeza.

Mogla je Sevilla postići još koji pogodak. Sjajno je u 76. minuti tukao Rakitić, ali je Alvarez uz puno muke uspio obraniti. Istini za volju domaćini su bili puno bliži pobjedi nego gosti bodu, Verdu' je u 80. minuti sjajno potegao sa ruba kaznenog prostora, ali za koji centimetar pored gola. Na kraju su se domaćinima osvetile propuštene prigode.

Glavni glumac prvoga poluvremena bio je bez sumnje sudac Cesar Muniz Fernandez. Sudac koji je dosudio dva nepostojeća jedanaesterca, po jedan na svakoj strani i koji je pokazao šest žutih i jedan crveni karton u samo 45 minuta svim se silama potrudio ostati u glavnoj ulozi.

Prvi jedanaesterac u vodstvo domaćina "Panenkom" je pretvorio Verdu' u 13. minuti. Samo 11 minuta trajalo je vodstvo domaćina. Nakon što je Stuani navodno srušio Kondogbiu precizan je s bijele točke bio Ivan Rakitić koji je odigrao cijelu utakmicu.

Između 33. i 39. minute Muniz je iz samo njemu znanih razloga pokazao dva žuta kartona Jose Antoniu Reyesu i Sevilla je ostala sa desetoricom. 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.