ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Ivan Rakitić zabio i pocrvenio protiv Raya

Nedjelja, 03. veljače 2013. 20:04 Napisao/la  SC

Utakmica 23. kola: Sevilla - Rayo 2:1. Rakitić će zbog isključenja propustiti ogled protiv Real Madrida

 

Primera – 23. kolo

SEVILLA - RAYO VALLECANO 2:1

Stadion Ramon Sanchez Pizjuan Gledatelja: 38.000

Sudac: Muniz Fernandez

Strijelci: 1:0 Rakitić (45'+2), 1:1 Dominguiez (51'-11m), 2:1 Negredo (54')

Žuti kartoni: Navarro, Fazio, Spahić, Rakitić (Sevilla), Carlos, Falvez, Tito, Lass (Rayo Vallecano)

Crveni karton: Rakitić (Sevilla-90'+1-drugi žuti karton)

SEVILLA: Beto, Cicinho (44' Coke), Fazio, Spahić, Fernando Navarro, Medel, Kondogbia (74' Maduro), Navas, Rakitić, Reyes (70' Manu), Negredo.

RAYO VALLECANO: Rubén, Tito, Amat, Gálvez, Casado, Javi Fuego, Trashorras (88' Adrian), José Carlos (78' Vazquez), Chori Domínguez, Lass, Delibašić (61' Carrilho).

Dvoboj Seville i madridskog Raya Vallecana počeo je boljom igrom domaćina još od uvodnih minuta utakmice. Kroz cijelo prvo poluvrijeme Sevilla je bila osjetno bolja te je najviše prijetila preko vrlo raspoloženog Jose Antonia Reyesa i najisturenijeg napadača, Alvara Negreda, dok je Rayo samo "sramežljivo" zaprijetio preko Andrije Delibašića.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Seville, ali bez pogodaka, a činilo se da će tako ostati i do odmora. Međutim, u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela, Andalužani su konačno naplatili svoju bolju igru u prvih 45 minuta. Nakon lijepe akcije i udarca na gol gostiju, vratar Raya je izletio izvan svog prostora, loše izbio loptu gotovo do centra, a na nju je naletio Ivan Rakitić te savršenim lobom pogodio za vodstvo domaćina i rezultat poluvremena.

No, fantastični gol hrvatskog reprezentativnog veznjaka nije bio dovoljan domaćima za miran ulazak u nastavak. Jer poslije samo pet minuta igre u nastavku, Rayo je izjednačio golom Alejandra Domingueza iz jedanaesterca. Međutim, Sevilla se brzo pribrala te je već u 54. minuti opet povela i to zgoditkom Alvara Negreda nakon dodavanja Cokea.

Nakon toga utakmica se rasplamsala na svim mogućim razinama, igra je dobila na brzini i agresivnosti, učestali su žuti kartoni i zamjene, a kod Seville su najopasniji i dalje bili Negredo, Reyes, Rakitić, ali i Jesus Navas.

Ulaskom u posljednjih deset minuta utakmice, kvaliteta i žustrina igre sve je više jenjavala, a Sevilla je kontrolirano zadržavala i održavala svoju stečenu rezultatsku prednost. U prvoj minuti sudačke nadoknade Rakitić je zbog drugog žutog kartona u dvije minute morao na prijevremeno tuširanje na taj način pokvarivši sjajnu izvedbu.

Zbog crvenog kartona Rakitić neće igrati protiv Real Madrida u idućem kolu.

Tablice omogućuje Sofascore