ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Vilanovin povratak obilježen četirima pogocima

Nedjelja, 06. siječnja 2013. 21:01 Napisao/la  SC

Utakmica 18. kola: Barcelona  - Espanyol 4:0. Strijelci: Pedro (2), Xavi i Messi

Primera – 18. kolo

BARCELONA - ESPANYOL 4:0

Stadion "Camp Nou" Gledatelja 92.000

Sudac Jesus Gil Manzano

Strijelci: 1:0 Xavi (10'), 2:0 Pedro (16'), 3:0 Pedro (27'), 4:0 Messi (29'-11 m)

Žuti kartoni: Casilla, Baena, Stuani (Espanyol)

BARCELONA: V. Valdes, D. Alves, Pique, Puyol, J. Alba, Xavi (63' Thiago Alcantara) , Busquets, Fabregas (66' Villa), Iniesta, Messi, Pedro (75' Alexis Sanchez).

ESPANYOL:  Casilla, Capdevilla, H. Moreno, Colotto, J. Lopez, V. Sanchez, Forlin, Simao (77' Albin), Verdu' (63' Stuani), Baena (60' Alfonso), S. Garcia.

Tito Villanova vratio se na klupu u utakmici 18. kola u kojoj je Barcelona dočekala gradskog rivala Espanyol, a igrači su ga "pozdravili" sa četiri pogotka u 19 minuta. Između 10. i 29. minute Casilla je "kapitulirao" četiri puta, a lakoća Barcelonina pobjeđivanja nije nestala s Novom godinom.

Jednako tako nije stao niti golgeterski niz Lea Messija. Istina, "Čarobnjak iz Rosarija" postigao je "samo" jedan pogodak, onaj četvrti s bijele točke u 29. minuti, ali time je poravnao osobni rekord postigavši najmanje jedan pogodak na osam uzastopnih utakmica.

Kada dva gradska rivala na tablici razdvaja ogromnih 37 bodova nikako se ne može raditi o derbiju što je Barcelona dokazala od prve do posljednje minute držeći sve konce igre u svojim rukama. Prvi pogodak djelo je Xavija u 10. minuti nakon sjajne asistencije Inieste, a onda je dva pogotka postigao najbolji igrač utakmice Pedro Rodriguez. Za prvi pogodak asistirao mu je Fabregas, a za drugi Busquets.

Između drugog i trećeg Barcelonina pogotka vrijedi notirati i prvu šansu Espanyola. Udarca Sergia Garcie u 23. minuti iz izgledne pozicije otišao je preko gola. Šest minuta kasnije za goste je još jednom pokušao Simao Sabrosa, no njegov je udarac završio daleko od gola koji je sigurno čuvao Victor Valdes.

U 56. minuti opet je pokušao počasni pogodak postići Sergio Garcia. Pokušaj Piquea glavom u 60. minuti odlično je obranio Casilla. Sergio Garcia najbliži je pogotku bio u 66. minuti, kada je njegov udarac nakon asistencije Javija Garcije prošao zamalo pored lijeve stative.

U 70. minuti Messi je bio u ulozi asistenta za Davida Villu, no njegov je udarac odlično obranio Casilla. Najbolju prigodu za peti pogodak Barcelone propustio je Messi, kada je iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara pogodio prečku. U 86. minuti Messi iz slobodnjaka prebacuje vrata, a pretposljednju prigodu za domaće u 88. minuti propušta Iniesta da bi u 90. minuti Casilla bio uspješniji od Messija za konačnih 4:0. 

 

Utakmice 18. kola: Barcelona - Espanyol 4:0 (Pedro 16, 27, Xavi 10, Messi 29-11m), Mallorca – Atletico 1:1 (Kevin 87/Raul Garcia 72)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.