Primera: Villarreal pobjedom šokirao Real Madrid, Vrsaljko igrao u Atleticovoj pobjedi

Subota, 13. siječnja 2018. 14:54 Napisao/la  SC
Zinedine Zidane (Real Madrid)
Zinedine Zidane (Real Madrid)

Nogometaši madridskog Reala minimalno su poraženi na domaćem terenu od Villarreala.

Gostujući junak bio je Pablo Fornals koji je u 87. minuti odbijenu loptu pospremio u mrežu Madrižana.

Enes Unal se u istoj minuti našao oči u oči sa vratarom Navasom koji je obranio njegov udarac, no protiv Fornalsa bio je nemoćan.

Villarreal se činio kao idealan protivnik za povratak Zidaneove momčadi na pobjedničke staze nakon što su prošlog vikenda remizirali sa Celtom (2:2) te par dana kasnije u Kupu protiv Numacije odigrali također 2:2.

Villarreal nikad u povijesti, do sada, nije slavio na Bernabeu. U 17 prethodnih utakmica samo su dva puta ostali neporaženi.

I u ovom susretu kraljevskom klubu je presudio niz promašaja stopostotnih prilika, ali i fantastični Asenjo koji je na golu gostiju branio nemoguće.

Već u 14. minuti pogodak Garetha Balea poništen je zbog zaleđa, a u idućih 15 minuta gredu su pogodili Marcelo i dva puta Ronaldo, koji je i iz slobodnog udarca bio vrlo blizu pogotku, no njegov udarac pod prečku vršcima prstiju brani bivši vratar gradskog rivala Atletica.

Igra Reala u nastavku nije bila niti blizu eksplozivna kao u prvom poluvremenu kada je prema gostujućem golu upućeno čak 18 udaraca, prvu priliku imao je Luka Modrić koji je pucao pored gola s ruba kaznenog prostora u 64. minuti, a nešto bolji bio je njegov pokušaj u 81. kada je iskosa pucao malo pored gola.

Cristianu Ronaldu ovo je bila peta uzastopna utakmica u kojoj je ostao bez gola i jedna od rijetkih u kojima nije tresao mrežu današnjeg protivnika kojem je u 13 utakmica zabio 12 golova.

Zidane je odlučio Kovačića ostaviti na klupi, a njegova momčad novim je kiksom pružila priliku Barceloni da pobjegne na 19 bodova prednosti

Poraz Reala opasno je zaprijetio treneru Zidaneu kojemu se trese stolica te bi se uskoro mogla dogoditi smjena.

 Nogometaši Girone su sa čak 6:0 svladali Las Palmas.

Nakon prvih 45 minuta nije se činilo da će utakmica završiti tako visokim rezultatom.

Girona je u prvom poluvremenu povela tek 1:0 sa bijele točke.

Nakon prekršaja Castellana, Stuani je precizno izveo kazneni udarac za 1:0 u 25. minuti.

U nastavu Olunga je hattrick otvorio pogotkom u 57. minuti na dodavanje Mojice.

Zatims e u listu strijelaca upisao Garcia u 64. minuti.

U istoj minute je i Halilović ušao u igru Las Palmasa umjesto Castellana.

U 70. minuti Olunga je zabo i drugi puta - 4:0.

Četiri minute kasnije Portu prebacuje vratara Las Palmasa za 5:0.

Olunga je svoj treći pogodak zabio u 79. minuti i postavio konačnih 6:0.

Šime Vrsaljko odigrao je cijelu utakmicu u pobjedi Atletica kojom je momčad Diega Simeonea pobjegla gradskom rivalu čak 10 bodova.

Utakmica 19. kola: Girona - Las Palmas 6:0 (Stuani 25-11m, Olunga 57, 70, 79, Garcia 64, Portu 74), Real Madrid - Villarreal 0:1 (Fornals 87), Eibar - Atletico 0:1 (Gameiro 27)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.