PRIMERA

C. Ronaldo zabio pet pogodaka Espanyolu

Subota, 12. rujna 2015. 21:15 Napisao/la  SC

Susret 3. kola: Espanyol - Real Madrid 0:6. Za prvi pogodak na utakmici asistenciju je upisao Luka Modrić

Real Madrid lako je riješio gostovanje kod Espanyola u Barceloni, slavili su s uvjerljivih 6:0, a briljirao je Cristiano Ronaldo s pet golova. Jednog je dodao Benzema.

Domaći su zaprijetili već u drugoj minuti kada je iskosa s desne strane pucao Caicedo, ali prohujalo je to pokraj suprotne vratnice. Real je poveo u sedmoj minuti nakon što je fantastično s vlastite polovice Ronaldu asistirao Luka Modrić. Portugalac je izbio sam pred vratara i rutinirano pogodio u suportni kut za 1:0. Ronaldu je to prvi gol u novoj sezoni, zabio je tek u petoj utakmici.

U 17. minuti već je bilo 2:0, a strijelac je bio ponovno Cristiano Ronaldo, ovog puta s bijele točke. Jedanaesterac je prethodno izborio Gareth Bale kojeg je srušio Alvaro Gonazlez.

Cristiano Ronaldo je hat-trick kompletirao već u 20. minuti, a ovog puta je iskoristio ubačaj Garetha Balea s lijeve strane.

Espanyol je bio neprepoznatljiv, a kraljevi su to znali kazniti. U 29. minuti Bale je dao loptu u prostor za Ronalda na lijevu stranu, a Portugalac je ubacio u sredinu gdje je iz blizine za 4:0 pogodio Benzema .

U posljednjim trenucima prvog poluvremena Real je mogao i do petog gola, ali udarac Benzeme zaustavila je vratnica.

Real je 'terorizirati' domaćine nastavio u 62. minuti kada je četvrti gol zabio Cristiano Ronaldo i tako postao najbolji strijelac kraljeva u povijesti španjolskog prvenstva. Bio mu je to 229. gol za Real u Primeri. Ovog puta imao je lagan zadatak iz blizine nakon asistencije Balea.

Sudac Garrido u 64. minuti propustio je dosuditi jedanaesterac za domaćine nakon očitog igranja rukom Marcela u vlastitom šesnaestercu.

U 73. minuti domaćini su imali veliku priliku za počasni gol kada je Moreno pucao glavom s tri, četiri metra, ali je fantastično to obranio Navas. Na odbijenu loptu natrčao je Sevilla, ali je s metra pucao pokraj gola.

Cristiano Ronaldo u 81. minuti zabio je i peti gol na utakmici. I ovog puta nije imao težak zadatak pospremiti loptu u mrežu nakon odličnog solo prodora Vazqueza po desnoj strani. Bio je to i konačni udarac Espanyolu.

Primera - 3. kolo

Espanyol - Real Madrid 0:6 (Cristiano Ronaldo 7, 17, 20, 61, 81, Benzema 28)

ESPANYOL: Pau - Arbilla, Gonzalez, Ciani (46 Montanes), Duarte - Sevilla, Sanchez (65 Jordan), Lopez (46 Canas), Alvarez - Caicedo, Moreno

REAL MADRID: Navas - Carvajal, Pepe, Ramos (75 Varane), Marcelo - Casemiro, Modrić (56 Kovačić) - Isco, Bale, Cristiano Ronaldo - Benzema (63 Vazquez)

Tablice omogućuje Sofascore