ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Barcelona uzela bodove i ostala bez Messija

Subota, 26. rujna 2015. 18:00 Napisao/la  SC

Susret 6. kola: Barcelona - Las Palmas 2:1. Lionel Messi zbog ozljede izašao u 10. minuti.

Nogometaši Barcelone upisali su novu prvenstvenu pobjedu nakon kiksa kod Celte u prošlom kolu. Ipak, za loše vijesti pobrinuo se gostujući vratar Varas koji je pri jednom kontaktu zadao ozljedu Lionelu Messiju zbog koje je morao napustiti teren već nakon deset minuta igre.

Lionel Messi već je trećoj minuti izazvao potres u gostujućoj obrani, pokušala ga je zadnja linija Las Palmasa čak i prekršajem slomiti u šesnaestercu, ali Messi je ostao na nogama te je isprobao udarac, međutim nije to bio težak zadatak za gostujućeg vratara. Pružala mu se pomoć na terenu (udarac u koljeno), odlučio je nastaviti utakmicu, čak je i Ricard Pruna, liječnik Barcelone, dao zeleno svjetlo.

No kada je Messi u sljedećoj situaciji s loptom isprobao udarac, shvatio je da nemože. Ozljeda koju mu je skrivio gostujući vratar Javi Varas ipak nije bila bezazlena, priliku od 10. minute dobio je tako Munir El Haddadi.

Gosti su svoju prvu polu-priliku dočekali u 21. minuti kada se Sergio Araujo zaletio u šesnaesterac, ali je pucao dosta loše po sredini vrata. Iako bez Messija, Barcelona je brzo povela. Sergi Roberto sjajno je ubacio u 25. minuti u šesnaesterac, a tamo je Luis Suarez sjajno zakucao, pogodio unutar lijeve vratnice.

Novu priliku imala je Barca u 33. minuti kada je Suarez sjajno pronašao Neymara, ali Brazilac je pucao daleko od lijeve vratnice. Ipak još bolju šansu nikako neće moći zaboraviti gosti iz 41. minute. Jonathan Viera bio je u dobroj prilici iz šesnaesterca, ali je promašio cijeli gol.

Drugo poluvrijeme započelo je prekršajem nad Ivanom Rakitićem na nekih dvadeset metara od vratiju gostujuće momčadi. Rakitić je odlično ubacio, no na kraju nije bilo opasnosti po Varasa. Ipak tri minute poslije Munir je opasno zaprijetio nekih pet metara od vratiju, ali je ostao u zaleđu.

Ipak da će Munir sjajno iskoristiti svoje minute pokazao je već u 54. minuti kada je sjajno asistirao Suarezu nekih osam metara od vratiju, a ovaj je s lakoćom pogodio u nebranjeni dio gola.

Ivan Rakitić isprobao je udarac, ovoga puta glavom, ali njegov pokušaj iz 60. minute bio je dosta neprecizan, lopta je otišla desno od vratiju. Neymar je u 63. minuti opet imao problema s realizacijom, loše je pucao iz blizine. Minutu kasnije Suarez je umalo došao u priliku zabiti hat-trick, ali sudac je svirao zaleđe.

Da ovo nikako nije bio Neymarov dan potvrdio je događaj iz 67. minute kada je propustio zabiti iz jedanaesterca! Antolin Alcaraz igrao je minutu ranije rukom u svom šesnaestercu, ali Brazilac nije iskoristio veliku priliku. I u 71. minuti Neymar nije bio precizan, sjajno mu je servirao loptu Suarez a ovaj je gađao tik iznad prečke.

Gosti su na kraju uspjeli smanjiti rezultat, Jonathan Viera pucao je po golu u 86. minuti, lopta je promijenila smjer i Marc-Andre ter Stegen morao je kapitulirati.

Primera - 6. kolo

Barcelona - Las Palmas 2:1 (Suarez 25, 54/Viera 88)

BARCELONA: ter Stegen - Sergi, Pique, Bartra, Adriano (90 Gumbau) - Rakitić, Busquets, Mascherano - Messi (10 El Haddadi, 80 Ramirez), Suarez, Neymar

LAS PALMAS: Varas - Simon, Alcaraz, Aythami, Bigas, Castellano - Mesa (68 Valeron), Herman (57 Culio), Wakaso - Araujo (67 Araujo), Viera

Tablice omogućuje Sofascore