Primera: Barcelona stigla do bodova kod Las Palmasa golovima Suareza i Neymara

Subota, 20. veljače 2016. 18:09 Napisao/la  SC

Susret 25. kola: Las Palmas - Barcelona 1:2

Barcelona je uoči velikog sraza na Emiratesu u utorak, u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Arsenala, morala odraditi i utakmicu 25. kola španjolske Primere. Gostovanje kod Las Palmasa 'blaugrana' je završila pobjedom od 2:1 i tako svoj rekordni niz utakmica bez poraza u svim natjecanjima povisila na 32.

Već u šestoj minuti Suarez je zabio za vodstvo Barce. Iniesta je fantastično 'izbacio' Jordija Albu po lijevoj strani, a ovaj odmah proslijedio u sredinu gdje Suarez neometano šalje loptu u mrežu s vrha peterca. 'El Pistolero' je zabio 25 puta ove sezone u 25 kola Primere.

Samo četiri minute kasnije domaćin je uspio izjednačiti. Viera je odlično petom asistirao s ruba šesnaesterca, a Brazilac Willian Jose se odlično zagradio od svog sunarodnjaka Alvesa i izbio sam pred Brava pokraj kojega lakoćom šalje loptu u mrežu za svoj peti gol ove sezone.

U 15. je minuti Messi izbjegao zaleđe, ali bila je to teška lopta, a Argentinac je iz nezgodne pozicije pucao preko gola. Viera je odmah u sljedećem napadu fenomenalnom dugom loptom pronašao Momoa na 25 metara, ovaj se sjurio prema Bravu i pucao s ruba šesnaesterca, ali preko gola.

Messi je u 27. minuti odlično ubacio iz slobodnog udarca iskosa s desne strane, a Suarez izbjegao zaleđe te glavom s peterca pucao par centimetara pokraj desne stative. Urugvajac bi ovo vjerojatno zabio u 19 od 20 slučajeva, no ovaj put lopta nije htjela u gol.

U 39. minuti Neymar je ponovno odveo Barcu u vodstvo. Suarez je sjajnim lažnjakom poslao u prazno Bigasa pa dao u sredinu odakle Messi puca, ali odlično to brani Varas. Međutim, lopta dolazi samo do Neymara koji s nekih desetak metara zakucava loptu u mrežu za 2:1 Bracelone.

Bilo je to sve u prvom poluvremenu u kojem je Barca došla do vodstva isključivo zahvaljujući individualnoj kvaliteti svojih zvijezda. Roberto i Turan ne igraju na razini Busquetsa i Rakitića, a vidio je svakako i Luis Enrique koji je već poslao Rakitića na zagrijavanje.

Rakitić je ušao odmah na početku drugog poluvremena umjesto Arde Turana.

Suarez je u 49. ponovno promašio ono što obično zabija. Alves je jedan dugački centaršut s lijeve strane odlično supustio glavom na peterac gdje natrčava Suarez i loptom puca ravno u golmana. Urugvajac je frustrirano svom snagom nakon toga nogom udario u stativu. Dobro da se nije ozlijedio...

Unio je hrvatski reprezentativac stabilnost u redove Barce i domaćini su puno teže dobivali prilike nego u prvom poluvrmenu. U 70. minuti ušao je Vermaelen umjesto Roberta. Mascherano je tada otišao u sredinu, a Barca je igrala s dva ljevonoga stopera, Mathieuom i Vermaelenom.

Pokušavali su do kraja gosti preko Suareza kojeg nije išlo danas, Messija i Neymara, no rezultat se nije mijenjao. Namučili su igrači Las Palmasa Barcelonu i u jednom trenutku utakmice imalai i veči postotak posjeda lopte, no do većeg iznenađenja na kraju ipak nije došlo.

Primera - 25. kolo

Las Palmas - Barcelona 1:2 (Willian Jose 10/Suarez 6, Neymar 39)

LAS PALMAS: Varas - Garcia (87 Perdomo), Aythami, Bigas, Garrido - Mesa - El Zhar (76 Araujo), Tanausu, Viera (66 Lemos), Momo - Willian Jose

BARCELONA: Bravo - Dani Alves, Mascherano, Mathieu, Alba - Arda Turan (46 Rakitić), Sergi (70 Vermaelen), Iniesta - Messi, Suarez, Neymar

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.