ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Barcelona protiv Valladolida do 94. boda

Nedjelja, 19. svibnja 2013. 23:09 Napisao/la  SC.

Rezultati 36. kola: Barcelona – Valladolid 2:1, Levante – Rayo 2:3, Deportivo – Espanyol 2:0

Primera 36. kolo

BARCELONA – REAL VALLADOLID 2:1

Stadion Camp Nou

Sudac: Iglesias Villanueva

Strijelci: 1:0 Pedro Rodriguez (21), 2:0 Valiente (4'-ag), 2:1 Victor Perez (89-11m)

BARCELONA: Valdes, Montoya, Pique, Mascherano, Alba, Xavi, Busquets (64’ Thiago), Iniesta (76’ Dos Santos), Pedro, Fabregas (83’ Tello), Villa.

REAL VALLADOLID: Jaime, Balenziaga, Rueda, Valiente, Pena, Larsson, Rubio (85’ Sastre), Perez, Omar, Oscar (68’ Bueno), Guerra (77’ Manucho).

Pobjedom protiv Real Valladolida Barcelona je stigla do 94. boda ove sezone. Leo Messi nije igrao. Barca je povela golom Pedra Rodrigueza u 21. minuti. U 42. Minuti Xavi je izveo korner a Valiente je koljenom skrenuo loptu u vlastitu mrežu. U finišu susreta Valladolid je iz jedanaesterca smanjio rezultat na 2:1.

Deportivo je na svom stadionu protiv Espanyola ostvario vrlo važnu pobjedu u borbi za ostanak. Pokazalo se da je najteže igrati kada moraš pobijediti. U 50. minuti Deportivo je poveo golom Game. U posljednjoj minuti susreta Oliveira je potvrdio pobjedu Deportiva koji se sa ova tri boda nakratko izvukao iz zone ispadanja, nalazi se na 17. mjestu i sada ima bod više od Zaragoze.

Real Zaragoza poražen je na svom terenu od gostiju iz Bilbaoa 1:2. Domaćini su vodili od 14. minute pogotkom Portugalce Heldera Postige. Sve do deset minuta prije kraja imali su u rukama tri boda koja znače ostanak u Primeri, a onda je u 80. minuti rezultat poravnao Llorente. U posljednjoj minuti susreta gosti odlaze kući sa punim plijenom pogotkom Gomeza i u nevjerici ostvaljaju domaće igrače i navijače. Zaragoza do kraja prvenstva mora u goste Betisu a na svom terenu ugostit će pobjednika kupa Atletico Madrid. Protivnici Deportiva do kraja prvenstva također klubovi iz vrha Malaga i Real Sociedad.

U utakmici koja nije odlučivala o ničemu Rayo je slavio na gostovanju kod Levantea. Rayo je poveo golom Pitija u 20. minuti. Levante je poravnao preko Acquafresce u 52. minuti. Radost domaćina nije dugo trajala. Rayo je opet prednosti golom Vazqueza. U 72. minuti Piti je iskoristio jedanaesterac i Rayo je vodio dva gola razlike. Četiri minute prije kraja susreta Levante je smanjio na 2:3 što je ostao i konačni rezultat iako su domaćini u završnici susreta sve karte bacili na napad.

Rezultati 36. kola: Barcelona - Real Valladolid 2:1 (Pedro Rodriguez 21', Valiente 42'-ag/Victor Perez 89'-11m), Levante - Rayo Vallecano 2:3 (Acquafresca 52, Iborra 86'/Piti 20' 72'-11m, Vazquez 56'), Deportivo - Espanyol 2:0 (Gama 50', Oliveira 90), Real Zaragoza - Athletic Bilbao 1:2 (Postiga 14', Liorente 80' Gomez 90').

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.