EL CLASICO

Barcelona pobijedila Real Madrid

Subota, 26. listopada 2013. 20:00 Napisao/la  SC

Utakmica 10. kola: Barcelona - Real Madrid 2:1. Alexis  je u 78. minuti lob-udarcem svladao pogrešno postavljenog vratara Lopesa

Nogometaši Barcelone pobijedili su Real Madrid na Camp Nou rezultatom 2:1. El Clasico je donekle opravdao očekivanja u drugom poluvremenu, kada je Real Madrid izašao iz obrambene čahure i počeo igrati nogomet za pogodak više. Ispalo je prekasno, iako Madriđani imaju za čime žaliti.

U 19. minuti Iniesta je po lijevoj strani stvorio višak, gurnuo loptu za Neymara, koji je loptu kroz gustiš nogu sretno poslao u suprotni kut – 1:0. U 22. minuti opet je Iniesta dubinski sjajno proigrao Messija, koji je pobjegao Marcelu po desnoj strani u promašio iz ne baš idealne pozicije.

Tijekom prvoga dijela Barcelona je u potpunosti vladala situacijom u prepoznatljivom tika-taka stilu, Real Madrid je igrao previše suzdržano da bi mogao naškoditi Barceloni. U 44. minuti Ronaldo je po lijevom boku pretrčao Danija Alvesa, ubacio prizemno, Khedria je u padu gurnuo loptu u Valdesa. Bio je to jedini ozbiljan pokušaj gostiju u prvom dijelu

Izmjene i drugačiji pristup Real Madrida učinile su od drugoga dijela El Clasica gledljivu utakmicu. Puno sadržajnije drugo poluvrijeme pripalo je Real Madridu, koji je propustio nekoliko izglednih prilika (Ronaldo 58, Benzema je pogodio gredu u 72.), a o intezitetu starta Mascherana na Ronalda u 70. minuti raspravljat će se tjednima. Dojam je da je sudac komotno mogao pokazati na bijelu točku.

Barcelona je kaznila rizičnu igru gostiju u 78. minuti. Neymar je prograo Alexisa, koji je iz duela s Pepeom izvukao fantastičan lob-udarac s 20 metara. Neuhvatljiv za pogrešno postavljenog Diega Lopesa – 2:0.

U sudačkoj nadoknadi Jese je ublažio poraz udarcem s 20 metara na Ronaldovo dodavanje.

Luka Modrić odigrao je zapaženu utakmicu, posebno se isticao lucidnošću koje ovoj momčad Real Madrida nasušno nedostaje.

BARCELONA: Valdes, Dani Alves, Pique, Mascherano, Adriano, Xavi, Busquets, Iniesta (76 Song), Messi, Fabregas (69 Alexis), Neymar (84 Pedro)

 

REAL MADRID: Diego Lopez, Carvajal, Varane, Sergio Ramos (56 Illarremendi), Marcelo, Khedira, Pepe, Modrić, Di Maria (75 Jese), Ronaldo, Bale (60 Benzema)

 

Utakmica 10. kola: Barcelona – Real Madrid 2:1 (Neymar 19, Alexis 78/Jese 90+1)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.