ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Barcelona pobijedila Atletico i srušila rekord

Nedjelja, 16. prosinca 2012. 22:59 Napisao/la  SC

Utakmica 16. kola: Barcelona - Atletico 4:1. Leo Messi postigao dva pogotka i dosegnuo brojku od 90 pogodaka

Primera - 16. kolo

BARCELONA - ATLETICO MADRID 4:1

Stadion Camp Nou Gledatelja:92.000

Sudac: Miguel Perez Lasa

Strijelci: 0:1 Falcao (31'), 1:1 Adriano (36'), 2:1 Busquets (45'), 3:1 Messi  (57'), 4:1 Messi (88')

Žuti karton: Thiago Alcantara (Barcelona) Suarez (Atletico Madrid)

BARCELONA: Valdes; Adriano (86' Dani Alves), Pique, Puyol, Alba; Busquets, Xavi, Iniesta; Alexis Sanchez (75' Thiago Alcantara), Messi, Pedro (79' Villa).

ATLETICO MADRID: Courtois; Juanfran, Miranda, Godin, Filipe (46' Cata Diaz); Suarez (56' Adrian), Gabi; Arda, Koke, Diego Costa (60' Tiago); Falcao.

Nitko ne može ništa Barceloni. Pokušao je madridski Atletico sve, prvih pola sata su i uspijevali držati Barcu daleko od svoga gola i onemogućavati "tika taku". "El Tigre" Radamel Falcao u tom je razdoblju pogodio stativu i postigao jedan pogodak. No, nije mogao sam. Njegov je nogometni orkestar puno puno slabiji od onog kojim dirigira čarobnjak iz Rosaria Lionel Messi.

Naravno, Messi je opet pogodio i to dvaput. U 66. nastupu Leo je postigao 89. i 90. pogodak te nastavio svoj "osobni rat" protiv "los colconerosa". Bili su to njegovi 16. i 17. ligaški pogoci Atleticu i čak 12. pogodak u posljednjih šest odmjeravanja protiv madridskog sastava.

Barcelona je i kao momčad stigla do rekorda. Postigla je 173 pogodak u jednoj godini, lanjskih 170 otišlo je u povijest. Taj 170. pogodak kojim je poravnato lanjsko ostvarenje, a koji je u 36. minuti postigao Adriano, bio je zaista fantastičan. Opalio je Adriano s 20 metara i pogodio prečku od koje se lopta zabila u mrežu u samom desnom kutu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.