ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Barca pobjedom kod Atletica proslavila titulu

Nedjelja, 12. svibnja 2013. 21:00 Napisao/la  L.K.

R. Vallecano – Valencia 0:4, Real (B) – C. Vigo 1:0, Atletico (M) – Barcelona 1:2, Malaga - Sevilla 0:0

 

Primera - 37. kolo

ATLETICO MADRID - BARCELONA 1:2

Stadion Vicente Calderon.

Sudac: Perez Montero

Strijelci: 1:0 Falcao (51), 1:1 Alexis (72), 1:2 Gabi (79-ag)

Žuti karton: Alexis, Fabregas (Barcelona)

ATLETICO MADRID: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Insua, Gabi, Tiago, Arda Turan (64' Rodriguez), Koke, Adrian (75' Oliver), Falcao.

BARCELONA: Pinto, Alves (42' Bartra), Pique, Adriano (60' David Villa), Alba, Song (60' Sergio Busquets), Cesc Fabregas, Iniesta, Alexis, Messi, Tello.

Barcelona je pobjedom na Vicente Calderonu protiv Atletica proslavila titulu i osvojila 91. bod ove sezone. Falcao je doveo Atletico u vodstvo u 51. minuti. Izjednačio je Alexis u 72. minuti. Barca je do pobjede došla autogolom Gabija u 79. minuti.

Susret je počeo špalirom i čestitanjem igrača Atletica igračima Barce na osvajanju titule prvaka. Barci je to četvrti naslov u posljednjih pet godina, a osigurala ga je nakon što Real Madrid na subotnjem gostovanju kod Espanyola nije uspio osvojiti tri boda.

U 8. minuti prvi je zaprijetio Atletico Madrid preko Radamela Falcaoa koji je pobjegao Piqueu i Alvesu, ali njegov udarac nije bio dovoljno ubojit. Barca uzvraća u 17. minuti preko Messija iz slobodnjaka, ali njegov udarac završava u rukama dobro postavljenog vratara Atletica Courtoisa. U 20. minuti nakon kornera za Atletico najviši u skoku je Godin čiji udarac odlazi preko gola. U 24. minuti dobra kombinacija Falcaoa i Kokea koji puca pored gola. U 42. minuti brzu akciju Barcelone upropastio je Messi kada je sa 16 metara loptu poslao nebu pod oblake. U istoj minuti trener Barce bio je prinuđen zamijeniti ozlijeđenog Alvesa Bartrom. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela susreta Barcelona je imala najveću prigodu za pogodak. Jedan ubačaj sa desne strane došao je skroz na drugu vratnicu do Tella koji gađa suprotni kut, a lopta prolazi pored stative.

Nakon šest minuta igre u nastavku oduševljenje na ispunjenom Vicente Calderonu kada je nakon brze kontre Falcao na dodavanje Kokea pogodio mrežu Barce za vodstvo Atletica 1:0. Dvije minute kasnije Atletico je mogao povećati prednost da se Turčin Arda Turan nije sapleo kada je krenuo sam prema vratima Pinta.

U 72. minuti Barca je izjednačila preko Alexisa. Dupli pas Fabregasa i Alexisa u šesnaestercu Atletica i udarac vrškom kopačke Alexisa ostavio je vratara Courtoisa na krivoj nozi – 1:1. Sedam minuta kasnije Barcelona je postigla i drugi gol. David Villa nije najbolje zahvatio loptu nakon ubačaja Tella, koja se na putu prema golu odbila od Gabija i prevarila Courtoisa – 1:2. Do kraja susreta pokušao je Atletico do izjednačenja, ali nije bilo ozbiljnijih prigoda za gol.

Atletico Madrid 17. svibnja igra finale kupa na Santiago Benabeu protiv Real Madrida.

Rezultati 37. kola: Rayo Vellecano – Valencia 0:4 (Soldado 28' -11m, 34', Guardado 62', Valdez 90'), Real Betis – Celta Vigo 1:0 (Martin 68'), Atletico Madrid – Barcelona 1:2 (Falcao 51', Alexis 72', 79' Gabi-ag), Malaga - Sevilla 0:0.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.