NOVI STADION REAL MADRIDA

Florentino Perez traži nova idejna rješenja

Subota, 29. prosinca 2012. 21:05 Napisao/la  SC

Natječaj za idejno rješenje otvoren je do 30. travnja 2013. godine

 

Madridski Real traži dizajn za novi Santiago Bernabéu. S tim ciljem predsjednik Florentino Pérez zamolio je sve kandidate za taj projekt da ponovo pošalju svoje prijedloge i modele postavivši im novi krajnji rok 30. travnja 2013. godine.

Arhitektonski studiji potrošili su više od tri mjeseca prilagođavajući svoj dizajn novim klupskim zahtjevima. Čelnici "Los Blancosa" zahvalili su im na njihovom trudu, ali su ih zamolili da učine dodatne prilagodbe kako bi mogli udovoljiti trima ključnim zahtjevima.

Prvi se tiče kapaciteta. Novi dom madridskog Reala trebao bi imati kapacitet veći za 5 do 10.000 gledatelja. Dva inicijalna prijedloga uzela su u obzir mogućnost proširenja no to je sada postalo obavezno. Ideja je da se pokaže navijačima da će preuređenje stadiona imati pozitivne reperkusije i za njih, te da se pokuša oživjeti uzavrela atmosfera koja je nekada od Bernabeua činila utvrdu.

Druga ključna točka je sada već čuveni pokretni krov s rešetkastom ljuskom. Projekt koji su podnijeli GMP/L35/Ribas najbolje odgovara ovome zahtjevu, jer se krov koji su oni projektirali može otvoriti i zatvoriti za 20 minuta. U Realu su odlučni da prilagode stadion takvoj strukturi što bi značilo da svi novi prijedlozi uključuju takvo rješenje.

Posljednji Realov zahtjev je video-semafor na 360 stupnjeva. Veliki ekrani na svakome kraju stadiona bit će zamijenjeni sa jednim monitorom koji će biti vidljiv sa svih dijelova stadiona.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.