Pep Guardiola osudio odluku Vrhovnog suda i najavio nastavak borbe za samostalnost

Utorak, 15. listopada 2019. 00:32 Napisao/la  SC
Pep Guardiola osudio odluku Vrhovnog suda i najavio nastavak borbe za samostalnost

 

Španjolski vrhovni sud osudio je devet katalonskih čelnika na zatvorske kazne u rasponu od 9 do 13 godina zbog navodnog protudržavnog djelovanja tijekom neuspjelih izbora za neovisnost 2017. godine.

Katalunja se dignula na noge, Barcelona je odmah objavila priopćenje u kojemu osuđuje jednoumlje, a iz Manchester se oglasio Pep Guardiola:

- Čelnici koji su osuđeni predstavljaju većinu političkih stranaka Katalonije. Španjolska živi u autoritarnom ustroju u kojem se antiteroristički zakoni koriste za progon političkih protivnika. Ova se borba neće zaustaviti dok represija ne prestane i dok ne nađemo mirno i demokratsko rješenje, kazao je Guardiola u priopćenju koje su prenijeli svi svjetski mediji.

Guardiola je osvjedočeno borac za neovisnost Katalonije.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.