Ernesto Valverde znakovito odugovlači s odlukom o produljenju ugovora

Srijeda, 26. prosinca 2018. 13:56 Napisao/la  SC

Prema profesionalnom obrascu ponašanja Valverde je blizak pokojnom Tomislavu Iviću, ne želi doći u situaciju da dobije otkaz zbog neminovnog zasićenja kao Matjaž Kek u Rijeci

Ernesto Valverde
Ernesto Valverde

Ernesto Valverde još uvijek nije odlučio hoće li iduće sezone voditi momčad Barcelone.

Valverde je potpisao ugovor na dvije godine s opcijom produljenja za još jednu godinu.

Dvogodišnji ugovor istječe na ljeto, Valverde još uvijek nije aktivirao opciju produljenja ugovora što je počelo stvarati nervozu na Camp Nou.

Pritisak je sve jači.

S obzirom na rezultate i status, Valverde sam odlučuje o svojoj sudbini u Barceloni iako kritičari njegova lika i djela intezivno pokušavaju dokazati da ove sezone Barcelona ovisi samo u učinku Lea Messija.

Činjenica je da Barcelona igra slabije nego lani, ali je ipak lider u Primeri ispred Atletica i Seville.

U osmini Lige prvaka Barcelona igra protiv Lyona, što znači da ne bi smjela imati problema proći u idući kruga natjecanja.

Iako Valverde ima sve argumente produljiti ugovor, španjolski stručnjak znakovito oteže s odlukom što izaziva nervozu na svim razinama.

- Treneri žive od dana do dana, od utakmice do utakmice, nedavno je izjavio Valverde.

Što god to značilo predsjednik Bartomeu nedavno je rekao da će Valverde morati platiti odštetu ako ne produlji ugovor.

Iznos bio trebao biti simboličan, ali odšteta je odšteta.

Španjolski mediji spekuliraju da Valverde nema posebno velikog motiva nastaviti posao u Barceloni, u trenerskoj karijeri četiri sezona na istoj klupi proveo je samo u Athletic Bilbaou.

Nigdje drugdje nije bio dulje od dvije godine, Valverde spada u trenere koji ne žele doći u situaciju da dobiju otkaz zbog neminovnog zasićenja kao Matjaž Kek u Rijeci.

Prema profesionalnom obrascu ponašanja puno je bliži pokojnom Tomislavu Iviću, najvećem hrvatskom treneru svih vremena.

Ivić je između ostalog bio velik zbog toga što je  gotovo uvijek na vrijeme osjetio u kojemu trenutku mora otići da ne bi dobio otkaz.

U karijeri je redovito odlazio iz velikih klubova (Ajax, Porto, Benfica, Atletico, Anderlecht, Marseille, Monaco, Galatasaray, Hajduk, Dinamo...) prije nego što  je itko drugi shvatio zašto odlazi.

Usput je osvajao prvenstva i kupove u šest različitih država (Jugoslavija, Nizozemska, Belgija, Portugal, Španjolska, Francuska).

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.